As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte.
Titlul de proprietate pe curte este comun pentru cei 4 proprietari.
Intrebare: cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca in urma cu 10 luni unul din ceilalti proprietari si-a facut cadastru si intabulare(inclusiv pe curtea in indiviziune) deoarece si-a vandut proprietatea.La data respectiva am refuzat sa particip impreuna ce el.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Dcaă blocul este întabulat ca şi construcţie colectivă, nu aveţi nevoie de niciun acord. În CF colectivă figurează terenul (cu număr cadastral) şi blocul cu patru apartamente (iarăşi, cu număr cadastral), precum şi cota parte din părţile indivize comune aferente fiecărui apartament.
Cred că apartamentul dumneavoastră poate fi întabulat pe baza unei documentaţii separate, privitoare doar la acel apartament, plecînd de la datele din foaia colectivă.
Daţi-mi cîteva amănunt: aţi construit dumneavoastră blocul, în asociere cu ceilalţi trei coproprietari, sau l-aţi cumpărat de la constructor (investitor imobiliar)? Sunteţi primul proprietar, sau este o construcţie mai veche? Dacă l-aţi cumpărat, este el identificat în contract cu număr de carte funciară?
Dati-mi voie sa ghicesc ca atunci cand vecinul si expertul sau v-a propus sa faceti si dvs. lucrarea deodata cu a vecinului n-ati avut o pozitie prea cooperanta. I-ar acum expertul v-o "plateste".
Aveti posibilitatea sa alegeti alt expert, dar acesta isi va face propriile lui masuratori (si ale curtii) si va va costa ceva mai mult decat daca ati fi impartit costurile cu vecinul
multzumesc de atentzia acordata! Blocul a fost contruit in anii 50 iar socrul meu detine toate actele: autorizatie constructie, proces verbal receptie, titlu proprietate dobandit pe curte dupa "89. Socrul meu a decedat iar sotia, unica mostenitoare a facut succesiune legala fara nici un fel de problema.
In concluzie: nu sunt probleme in familie, sotia este unica mostenitoare; nu sunt probleme intre vecini, fiecare recunoaste dreptul de proprietate al celuilalt! atunci unde e problema???? La cadastru!!!! Persoana care a facut cadastru spune ca are "drept de proprietate de autor!!!" pe lucrarea care a facut-o!
Din mesajul initial pe care l-am postat am spus clar ca am refuzat sa particip colectiv la cadastru initial din motive de sume exorbitante!!!!
D-na avocat Romascanu!
Chiar sunt legat pe veci de expert? Ce sa-mi plateasca?Credeti asta? Mergand pe ideea Dvs. daca expertul respectiv , doamne fereste dispare fizic, doar ca nu am accepatat suma lui imensa nu mai pot sa-mi fac cadastru? Credeti asta?
Cand pot fi recuzate complete de judecata eu nu pot apela la o alta fiema de cadastru?
Nu mi se pare logic raspunsul Dvs! Multumesc de raspuns dar...... acordati-mi explicatii logice!
Cadastru
Dobre Alin
Buna ziua imi poate spune cineva cum pot face cadastrul unui apartament daca blocul nu are Cadastru sau cum pot vinde acest apartament neavand Cadastrul ? ... (vezi toată discuția)