avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... IMPOZITARE EXCURSIE CADOU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

IMPOZITARE EXCURSIE CADOU

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu privire la taxele (ale firmei si ale salariatului) pe care trebuie sa le platesc pentru un salariat care a castigat o excursie in valoare de 5000 ron (suma e orientativa) oferita de firma in urma unui concurs privind vanzarile facute in timpul anului. M-ar interesa inclusiv contributiile sociale care trebuie platite
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Luminita Plesca , Consultant resurse umane 12:55, 17 Decembrie 2008
Ca si avantaj in natura, se suporta toate taxele/ contributiile salariatului.
Avantajul in natura poate fi:
- net - atunci cand netul angajatului este neafectat de taxele/contributiile pt c.v. excursie - expl salariatul are net aferent salariu din luna de 1000 lei; la brut realizat luna se adauga brutul aferent netului excursie de 5000 lei (brut avantaj- net avantaj = c.v taxe si retineri). In final netul aferent salariului realizat in luna este neafectat, salariatul primeste tot 1000 lei la plata salariului, rezultand ca firma suporta taxele/contrib pt c.v excursie/avantaj primit
- brut -atunci cand se adauga la brutul din luna c.v. excursiei, respectiv 5000 lei si se scad taxele, retinerile pe total; in final acest tip avantaj ii scade angajatului netul de primit cu c.v. taxelor, retinerilor pt excursie. expl avea salariul de plata 1000 lei, insa acum cu retinere taxe/contributii aferente excursie ramane cu 650 lei (orientativ, fara calcul)
De obicei angajatorii aplica Avantaj natura de tip net, a.i. netul/ramasul de plata al angajatului sa nu fie afectat de taxele, contributiile aferente avantajului; este adevarat, de ob. avantajele sunt: servicii medicale, produse (pt companiile producatoare), abonamente transport samd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere lunara "contributie" telefon de serviciu InaME InaME Buna ziua, as dori sa stiu daca conform legii, este posibil ca o firma sa retina din salariul angajatilor o suma lunara fixa cu titlu de \"contributie\", ... (vezi toată discuția)
Deducere tichete de masa si tichete cadou zukita zukita tichetele de masa si tichetele cadou ,fiind venituri salariale intra in fondul de salarii, in brut?Fiind impozabile, impozitul fiind legat de deducere , ... (vezi toată discuția)
Control itm asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 #-o Itm-ul s-a pus serios pe controale. Am primit o adresa astazi de la ITM , prin care suntem instiintati ca, asociatia de proprietari trebuie sa se prezinte ... (vezi toată discuția)