avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contract munca perioada determinata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contract munca perioada determinata

Cum poate fi pastrat un pensionar in activitate, in aceeasi intreprindere din sistemul de bugetar, dupa expitarea celor 36 de luni de contract pe perioada determinata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:21, 25 Mai 2012
Prin incheierea unui nou raport de munca , in conditiile prevazute de lege.
Ma refeream la Art. 84/Codul Muncii. [durata si incetarea contractului individual de munca pe durata determinata]
(1) Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
Nu imi este clar raspunsul ;concret, in sistemul bugetar, ce raport de munca se mai poate incheiea ? Contract pe perioada nedeterminata pentru un pensionar,se poate incheia?

Numai cu pensionarii incadrati in gradul III de invaliditate se pot incheia contracte de munca pe perioada nedeterminata.
Art. 83 din codul muncii republicat
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
'
'

g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;

Este posibil sa se incheie un alt contract pe perioada determinata pe un alt post. Legea nu e clara daca se incheie contractul strict pentru 36 de luni sau pensionarul poate lucra numai 36 de luni pe baza unui CIM incheiat pe perioada determinata
georgettegan:

- Art.83 din Codul muncii nu spune ca numai pensionarii de invaliditate gr.III pot incheia un CIM ci toti pensionarii care pot cumula pensia cu salariul.
- Aici intra si pensionarii pentru limita de varsta.


sch:
Puteti sa incheiati un CIM pe perioada nedeterminata daca legislatia va permite (ma refer la bugetari unde aveti niste prevederi speciale cu privire la angajari de personal).
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca geta58 geta58 As dori sa stiu cum as putea sa lucrez legal tinand cont ca eu sunt pensionara la cerere.Adica ce fel de cotract pot sa fac cu angajatorul in asa fel incat ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu ellaell ellaell Litera g. a articolului 83 din Codul Muncii precizeaza ca unui pensionar i se poate incheia doar CIM pe perioada determinata, iar art,84 prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)
încheiere cim pe durată determinată la pensionari Ileana popa Ileana popa Bună ziua, Pe ce durată se poate încheia un contract de muncă la un pensionar limită de vârstă din sistemul de înv.preuniversitar, deoarece în Codul ... (vezi toată discuția)