avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune

buna ziua , va rog un pic de ajutor
ne-am casatorit , si am strans impreuna o suma de bani npe care am depus-o la banca impreuna pe timpul casniciei.sotia a scos banii si ia luat intrun cont personal folosindu-se de ei .s-a incheiat divortul in 2006. Pot face partaj , adica sa cer jumatate din suma si daca da la ce instanta?.la instanta de domiciliu unde am locuit impreuna cu sotia ? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ambrosieoctavian , utilizator 08:50, 28 Mai 2012
La instanta de domiciliu a paratului sau chiar si la instanta in a carei circumscriptie se afla bunul - adica banca. Cand s-au depus banii si cand s-a lichidar contul?Cand v-ati separat si cand s-a pronuntat divortul?
ne-am casatorit 2003, banii au fost depusi in februarie 2005, si ea a lichidat contul si i-a transferat in contul ei in aprilie 2005. a stat cu mine luna mai si in iunie m-am trezit ca a plecaat cu fetita noastra si cu alte bunuri din casa .,asa, incepind o perioada rea incepind divortul, care sa terminat in 2006 in octombrie prin decizie def.si irev.a curtii de apel. nu am facut partaj pina acum si ce am avea de impartit este aceasta suma de bani pe care ea a luatt-o si a facut ce a vrut cu ei. am documentele de la banca care atesta ceea ce spun, op, extras de cont,
nu stiu cum pot proceda pt partaj,si unde pot depune plingerea .faptele s-au petrecut in orasul X unde am locuit cu sotia si unde este si banca respectiva , dar acum dupa divort sotia locuieste in orasul Y, schimbandu-si de 3 ori domiciliu.pina acum fiind la 600km de mine .va rog sa ma ajutati. multumesc.E vorba de 100.000.000lei luati in 2005,care este partea mea?
Depinde din ce provenea suma respectiva. Locatia unde este banca nu intereseaza, ca doar nu impartiti banca, iar banii sunt bunuri mobile, deci se imopart pe unde se gasesc si mai ales... ca nu mai sunt... nu mai conteaza unde a fost deschis contul.
Plangere nu faceti, faceti o actiune, o timbrati la valoare, aduceti probe despre existenta sumei si despre provenienta ei.
Intai insa trimiteti o notificare sotiei in care ii spuneti ca se poate considera furt intre soti bla-bla, poate reusiti sa negociati.
banii proveneau din salarii, banii de la casatorie , parinti , frati etc,,CE notificare ?. Fosta a schimbat 3 domicilii pina acum , dar in acest moment s-a recasatorit si s-a stabilit intr-o locatie intrucit s-a recasatorit si a nascut. Fac dovada cu op.conventia de depunere, extras de cont etc.EU Va ROG SA-MI SPUNETI UNDE POT DESCHIDE ACTIUNEA DE PARTAJ ?LA CARE JUDECATORIE?UNDE LOCUIESC EU SI UNDE AM LOCUIT CU FOSTA SOTIE , SI UNDE SAU PETRECUT SI FAPTELE ,SAU UNDE LOCUIESTE EA ACUM? MULTUMESC MULT.Chestia cu furtul nu merge ca fapta a fost facuta in 2005 si este prescrisa asa mi s-a comunicat.
Stiu ca nu e furt, nici nu v-am spus asta, v-am spus sa faceti o notificare in care sa ii spuneti ca poate fi considerat furt intre soti si asta nu e o minciuna.
La domiciliul doamnei sta instanta competenta, ma tem ca sanse reale nu prea veti avea...

Alte discuții în legătură

Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Plata catre asociatii dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am fost casatorit legitim si acum sunt divortat si sunt recasatorit . Cat am fost casatorit cu fosta sotie , am locuit cu ea in apartamentul care ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort maria78na maria78na Am fost casatorita din 2002 pana in 2012 cand am divortat.Pana in anul 2005 am locuit cu chirie,iar in 2005 am cumparat 380 m de pamant pe care se afla si o ... (vezi toată discuția)