adelaida_07 a scris:
lili5 a scris:
Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al meu.
Din aceasta expresie inteleg ca ati depus ceva efort sa capatati numele copilului pe care acum doriti sa il schimbati.
Incercati sa va consolati cu gandul ca ati ales gresit in viata cand ati ales persoana cu care sa aduceti pe lume copilul, si nu mai complicati situatia si mai tare prin schimbarea numelui. La un moment dat veti dori sa aiba copilul iar numele tatalui pentru a demonstra mai usor ca are drepturi de pe urma tatalui.
V-au fost atatate conditiile in care se admite schimbarea numelui.
copilul a avut de la nastere numele tatalui.
tatal sau a avut un merit notabil prin faptul ca timp de 10 luni s-a purtat ca un om normal.
apoi a inceput sa dea cu bata in balta.
una dupa alta.
deci nu m-am luptat pt nume absolut deloc ci am fost o femeie de casa care ia numele sotului.
la div acesta a vrut sa faca ciorba pe numele sau si nu mi-a permis sa ii port numele.
abia intoarsa din spittal unde lumea imi spunea doamna Priicop sus si jos, dupa numele copilului, si dupa ce am vazut ca nu am primit nici o vizita, pardon, copilul nu a primit nici o vizita de la tata-su, ma arde tot mai tare sa schimb acest nume care nu e al meu si care nu are nici o logica sa fie numele fiului meu,.
culmea e ca tata-su a spus in instanta ca e de acord cu schimbarea numelui dar in afara judecatoriei-sa zic asa- nu imi raspunde macar la telefon.
Am sa o iau catinel pe varianta administrativa. Pana la urma pare o solutie. E bine sa reusesc cat de curand astfel incat copilul sa nu fie nevoit sa incerce sa inteleaga situatia asta de 2 bani.
nu ma mai plang la dvs ca nu are sens sa va impui capul cu povestea mea.
Sarbatori Fericite tuturor!!!