avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor

Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al meu.
Motivatia cum ca tatal nu este interesat de copil si nici familia lui - nu a tinut.
Ce pot sa invoc?
Mi se pare aiurea ca instanta zice ca trebuie sa poarte numele tatalui cand pe tata nu il intereseaza nimic de copil, ba mai mult daca il sun imi inchide telefonul in nas.
Metoda administrativa de schimbare a numelui este anevoioasa deoarece cei de la autoritatea tutelara imi refuza "cercetarea" prevazuta de legea respectiva . "Ei fac asemenea actiuni doar la solicitarea autoritatilor".
lili5 a scris:

Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al meu.

Din aceasta expresie inteleg ca ati depus ceva efort sa capatati numele copilului pe care acum doriti sa il schimbati.
Incercati sa va consolati cu gandul ca ati ales gresit in viata cand ati ales persoana cu care sa aduceti pe lume copilul, si nu mai complicati situatia si mai tare prin schimbarea numelui. La un moment dat veti dori sa aiba copilul iar numele tatalui pentru a demonstra mai usor ca are drepturi de pe urma tatalui.
V-au fost atatate conditiile in care se admite schimbarea numelui.
lili5 a scris:

daca pe tatal dvs il durea in spate de dvs , ati fi tinut cat de putin la numele lui sau??

M-ati nimerit. Numele meu de fata, scris in paranteza prin tabloul avocatilor, era Nedelcu. Iar pe domnul Nedelcu la durut fix in spate. Dar mie imi placea ca aveam initialele N N, pana am dat de domnul Romaşcanu si mi s-a parut interesant sa-l iau pe-al lui.
adelaida_07 a scris:

lili5 a scris:

Din aceasta expresie inteleg ca ati depus ceva efort sa capatati numele copilului pe care acum doriti sa il schimbati.
Incercati sa va consolati cu gandul ca ati ales gresit in viata cand ati ales persoana cu care sa aduceti pe lume copilul, si nu mai complicati situatia si mai tare prin schimbarea numelui. La un moment dat veti dori sa aiba copilul iar numele tatalui pentru a demonstra mai usor ca are drepturi de pe urma tatalui.
V-au fost atatate conditiile in care se admite schimbarea numelui.

copilul a avut de la nastere numele tatalui.
tatal sau a avut un merit notabil prin faptul ca timp de 10 luni s-a purtat ca un om normal.
apoi a inceput sa dea cu bata in balta.
una dupa alta.

deci nu m-am luptat pt nume absolut deloc ci am fost o femeie de casa care ia numele sotului.
la div acesta a vrut sa faca ciorba pe numele sau si nu mi-a permis sa ii port numele.

abia intoarsa din spittal unde lumea imi spunea doamna Priicop sus si jos, dupa numele copilului, si dupa ce am vazut ca nu am primit nici o vizita, pardon, copilul nu a primit nici o vizita de la tata-su, ma arde tot mai tare sa schimb acest nume care nu e al meu si care nu are nici o logica sa fie numele fiului meu,.

culmea e ca tata-su a spus in instanta ca e de acord cu schimbarea numelui dar in afara judecatoriei-sa zic asa- nu imi raspunde macar la telefon.

Am sa o iau catinel pe varianta administrativa. Pana la urma pare o solutie. E bine sa reusesc cat de curand astfel incat copilul sa nu fie nevoit sa incerce sa inteleaga situatia asta de 2 bani.

nu ma mai plang la dvs ca nu are sens sa va impui capul cu povestea mea.

Sarbatori Fericite tuturor!!!
romascanu a scris:

lili5 a scris:

daca pe tatal dvs il durea in spate de dvs , ati fi tinut cat de putin la numele lui sau??

M-ati nimerit. Numele meu de fata, scris in paranteza prin tabloul avocatilor, era Nedelcu. Iar pe domnul Nedelcu la durut fix in spate. Dar mie imi placea ca aveam initialele N N, pana am dat de domnul Romaşcanu si mi s-a parut interesant sa-l iau pe-al lui.

Sunt sigura ca v-ar fi placut la fel de mult si numele mamei chiar daca initialele erau altele.
E o chestie de obisnuinta

Sarbatori Fericite!!
Motivatia dvs.nu este cea mai buna. Sunteti ranita ca sotul nu v-a permis pastrarea numelui la divort si doriti sa-l loviti prin schimbarea numelui copilului. Este bine sa va ganditi ca explicatii mai multe veti avea de dat copilului cand va intreba de ce nu are numele tatalui ca orice copil si va fi necesar sa explicat de ce a avut numele si cum ati dorit sa nu-l mai poarte din orgoliu.

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor ContSters100393 ContSters100393 În timpul căsătoriei, soţul meu a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie care a durat aproximativ 7 ani, în urma căreia s-a născut un copil pe care ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor dupa divort raluca_matei raluca_matei Buna ziua, am divortat recent de sot si am revenit la numele de familie purtat anterior - a fost dorinta ambelor parti. am un copil minor (6 luni), care in ... (vezi toată discuția)
Incredintare, schimbare nume minor ! andreea737 andreea737 Stimate Doamne, Stimati Domni, Am nevoie si apelez cu multa incredere la sfaturile dvs de profesionisti ! Pe scurt problema mea.Am un copil minor rezultat ... (vezi toată discuția)