avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

buna ziua. ma confrunt cu o problema la locul de munca. lucrez in turism 1 zii si 2 zile libere, si doresc sa-mi iau concediu pt 1 zii cand nu as veni la munca. anul tercut am facut cerere pt 3 zile( deoarece nu lucrand 1 zii nu am am cele 2 zile libere), dar anul asta sefa ne-a zis sa facem cerere pe 5 zile, pt ziua accea cand lipsim deoarece si zilele de sambata duminica se consedera lucratoare in turism.
Doresc sa va intreb cum este in realitate. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sica1tanase , utilizator 10:57, 24 Mai 2012
Ziua de sambata si duminica este zi de repaus saptamanal .. in general, acestea nu sunt considerate zile lucratoare ...

Prin urmare, sefa dvs nu are dreptate .. faceti cerere de CO pentru cate zile doriti fara a lua in considerare ziua de sambata si duminica.
cand se lucreaza in ture, cele doua zile libere pe saptamana ( sambata si duminca - regula)se pot lua in alte zile ale saptamani(exceptia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna la tura de 12 ore delia2007 delia2007 Buna ziua. Am urmatoarea situatie : In bucatarie am 4 bucatari , 2 sunt pe o tura, ceilalti doi pe alta tura. Daca pe prima tura unul din cei doi are concediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind ... Justme1701 Justme1701 Buna ziua,daca lucrezi in ture 12/24-12/48 iar ultima tura fiind vineri noapte 14 aprilie,si duminica si luni este zi libera pentru toata lumea din firma,este ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal in alte zile decat sambata si duminica AphisG AphisG Buna ziua, In situatia in care un angajat are contract de munca in care repausul saptamanal este in alte zile decat sambata si duminica pentru ca lucreaza ... (vezi toată discuția)