avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cont bancar pt asociatia proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cont bancar pt asociatia proprietari

asociatia de proprietari este obligata sa aiba cont bancar deschis la banca?
care este legea care stipuleaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 22:36, 21 Februarie 2013
Furnizorii primesc si sume mai mari de 5000 lei in cash, la casierie. Administratorul, insa, poate face si plati partiale.
De aceea a putut plati.
Se poate plati unui furnizor, in numerar maxim 5000 lei intr-o zi sau catre mai multi furnizori maxim 10000 lei intr-o zi.
Daca factura este mai mare de 5000 lei acesata nu se poate achita toata numerar. Se poate face o plata numerar de maxim 5000 lei iar diferenta prin banca in aceeasi zi sau in alta zi, fara restrictii.
Aceaste limite sunt valabile atat pentru cel care plateste cat si pentru cel care incaseaza. Adica nici asociatia nu are voie sa fragmenteze o factura de peste 5000 lei si sa o achite numera in 2-3 transe, nici furnizorul nu are voie sa incaseze aceeasi factura mai mare de 5000 lei in 2-3 transe in numerar.
Prin banca da, se pot face oricate plati partiale, dar prin casa doar una singura.

Va multumesc pentru lamuriri. Cate am de invatat :slap: ....multa lume mi-a spus ca nu stiu in ce ma bag si sa ies repede pana nu o iau razna:confused:
Continui sa ma minunez, Avem facturi de 8000 de 10000 si va asigur ca singurul cont al asociatiei este nefolosit de multa vreme asa ca pentru mine acest amanunt al platilor la furnizor este un nou dosar X Files.
Am luat legatura cu un cenzor sa verificam ultima luna sa vedem cum stau lucrurile. Doar atunci voi avea certitudini si voi fi linistita.
O zi buna!
L.C.
Exista posibilitatea sa mearga la banca la care furnizorul are cont si sa depuna numerar,indiferent ce valoare are factura
va rog sa ma lamuriti cu o situatie, incepe sa ma doara capul.
asociatia are de achitat o factura de utilitati (apa) in valoare de 8.500 lei. Se poate face plata cash, in transe, pe o perioada de 10 zile?
Eu am inteles ca este interzisa fragmentarea platii facturilor de utilitati, insa mi s-a spus ca e permisa fragmentarea daca se intinde pe mai multe zile.

Alte discuții în legătură

Plafon casa cash KlaraS KlaraS Buna seara, Care este plafonul de casa, cash, zilnic? Stiam ca este de 5.000, maxim, pentru un singur furnizor. A ramas acelasi? :\"> (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)