avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme credit de consum


Buna Ziua,

Numele meu este Mihai Mihaescu si am fost angajat al Banci Romanesti pana acum 4 luni. Fiind angajat al acelei compani, in perioada 29.11.2007 am semnat un contract cu Banca (credit bancar - consum) pentru o suma 35200 ron. Rata lunara a fost stabilita la 413,85 ron lunar pe o perioada de 10 ani. Acum 4 luni mi-am dat demisia si de atunci au inceput si problemele pe care inca le mai am cu Banca. A crescut de fiecare data rata pana a ajuns la suma de 709,04 ron in decurs de 1 an. In contract sunt cateva precizari facute cu privirea trecerii la conditiile standard , conform
- act aditional nr. 1, Art. unic - III
" b. Mentinerea creditului acordat in baza contractului de Credit Bancar nr. 77073738/29.11.2007 , caruia i se vor aplica toate conditiile standard , inclusiv cele referitoare la Dobanda si Comisioane, existente in oferta bancii la data incetarii contractului de munca"
- act aditional nr. 1, Art. unic - IV
"Alegerea uneia dintre optiunile prezentate in paragraful anterior va trebui sa aiba loc nu mai tarziu de ultima zi lucratoare bancara din perioada valabilitatii contractului de munca si va fi exprimata fie prin existenta sumelor necesare stingerii intregului credit, precum si a dobanzilor calculate pana la data achitarii, fie prin semnarea unui Act Aditional la prezentul contract."
Nu am semnat nici un act aditional pe aceasta tema cu banca, nici nu am fost informat cu privire la cresterile avute la rata lunara, nici care este dobanda sau comisioanele. Am fost si am vorbit cu directoarea sucursalei Calarasi (acolo am incheiat contractul) Cristina Dinistranschi asupra acestei probleme si a ajuns la concluzia ca in cel mult o saptamana vom semna un nou act aditional . au trecut aproape 4 saptamani si nu am primit nici un raspuns. ce ma sfatuiti sa fac? mi se pare strigator la cer sa ajung la o asemenea rata lunara, sa nu beneficiez de nici cea mai mica informare din partea bancii, sa fiu tratat cu indiferenta de acesti functionari ...
Cel mai recent răspuns: michelangelo , utilizator 10:49, 19 Decembrie 2008
Sa va adresati la Oficiul Protectiei Consumatorului.
Din pacate, ar trebui sa vedem regulamentele bancii pe langa contractul dv. ca sa ne formam o opinie...

Dar, sincer, informarile nu au fost corecte si coerente din partea bancilor si mi se pare putin naiv ca, dupa ce ati lucrat intr-o banca sa nu cunoasteti aceste aspecte... Ca sa nu spun ca e o lipsa de diligenta...
Scrie undeva ca sunt obligati sa va informeze? Ma indoiesc, in 2007 nu prea se informau oamenii cu privire la modificari...
Ceea ce vi se inatmpla se inatmpla oricarui om cu un credit.
Luati masuri, trimiteti-le notificari, analizati documentele, faceti plangere la ANPC, informati BNR privind politica lor sau... refinantati creditul la o alta banca! :D
Solutia ideala este ultima, dar vedeti daca in noile conditii de creditare puteti obtine credit!
am lucrat pe un post in cadrul departamentului IT ... deci cu totul o alta poveste. ieri am facut 2 sesizari ,una catre banca si una catre ANPC. momentan numai cei de la ANPC s-au sesizat. astept sa vad ce se mai intampla.
Nu s-au sesizat ei, i-ati sesizat dv...
Nu conteaza postul, era cel mai cunoscut lucru despre banci: ca te trateaza urat si nu cunosti toate conditiile contractului de creditare...
Bafta!
Cred că, în calitate de angajat al băncii, aţi obţinut un credit în condiţii preferenţiale. Acele condiţii încetează odată cu pierderea, din vina dumneavoastră, a calităţii de angajat.

Presupun că actele adiţionale se referă la două alternative. prima ar fi acceptarea condiţiilor de creditare aşa cum sunt ele stabilite pentru orice client, iar a doua ar fi rambursarea integrală a creditului.

Eu zic să citiţi cu atenţie creditul iniţial. Trebuie să conţină clauze care privesc situaţia în care, din vina dumneavoastră, aţi pierde calitatea de salariat al băncii.

Liviu S.Bordaş

Alte discuții în legătură

Probleme cu bancile - comision de urmarire riscuri Florenta30 Florenta30 Buna ziua, va rog sa ma indrumati/sfatuiti daca se poate face ceva in urmatoarea speta: in anul 2008 am contractat un credit bancar pt nevoi personale in suma ... (vezi toată discuția)
Act aditional la un contract de credit bancar la bcr Trotus74 Trotus74 Buna ziua. In data de 17.09.2008 am încheiat un contract de credit cu BCR in suma initiala de 64,000.00 RON,credit de nevoi personale cu dobinda fixa de ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am pt anulare comision bancar ? Floarea Cring Floarea Cring Buna ziua, Am fost salariat intr-o banca si am un credit de nevoi personale, credit obtinut in perioada cand eram salariat. Fiind salariat aveam rata cu 5 ... (vezi toată discuția)