avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA onorariu de succes facturat cu TVA sau nu?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

onorariu de succes facturat cu TVA sau nu?

Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema si as dori un sfat.
In momentul in care s-a incheiat un contract intre o societate X si un avocat, acesta din urma nu era platitor de TVA. In contract era stipulata si plata unui onorariu de succes de catre firma X in procent de x%, in momentul finalizarii cu suuces a cauzelor. Nu era specificat x%+TVA (nici nu avea cum pt ca la momentul incheierii contractului, avocatul nu era platitor de TVA).
Intre timp avocatul a devenit platitor de TVA iar onorariul de succes nu a fost facturat deoarece a durat pana s-au finalizat procesele.
Acum trebuie facturat acest onorariu si e posibil ca societatea X sa nu fie de acord cu plata in plus a TVA-ului.
Intrebarea mea este: cum este corect? avocatul sa factureze acest onorariu si sa adauge si TVA sau nu? si care ar fi explicatiile pentru ambele variante?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rilka , utilizator 17:29, 5 Iunie 2012
este o chestiune care se rezolva pe cale amiabila...clientul nu este responsabil de modificarea "statutului financiar" al avocatului.
Multumesc.
Aveti dreptate Dar nici avocatul nu poate factura fara TVA.
Ramane intelegerea, daca se va putea.
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat Alesmar Alesmar Am avut un proces cu o societate de recuperare pe care l am castigat si mi s au restituit cheltuielile de judecata. Avocatul acum imj cere sa i platesc procent ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes cu sau fara tva Veronica81 Veronica81 In contractul de asistenta juridica pe care l-am semnat cu dl avocat sunt mentionate 2 onorarii, astfel: onorariu fix 100 lei+TVA si un onorariu de succes ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes solicitat dupa judecarea cauzei - somatie de plata!!! CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Reprezint o societate, care este debitoare intr-un litigiu in care creditoarea şi-a întemeiat acţiunea pe dispoziţiile OUG 119/2007. Actiunea ... (vezi toată discuția)