avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Buna ziua,am o intrebare...
Cu ani in urma o persoana a acceptat mostenirea insusindu-si calitatea de erede intr-un act privat de vanzare a unei suprafete de teren.Art.689 Cod Civil Ed.1865.
Cum trebuia evidentiat in scris acest fapt in Registrul al comunei d.p.d.v. al vanzatorului,dar d.p.d.v. al cumparatorului?
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
hori21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 15:16, 24 Mai 2012
Buna ziua !
Neimbracand forma ceruta de lege (ad validitatem) , acel document nu putea fi utilizat pentru inscrierea terenului respectiv in evidentele primariei respective .
Documentul in cauza poate fi folosit ca inceput de dovada scrisa si , pe calea unei actiuni judecatoresti , se poate obtine (sau nu , dupa caz) o hotarare care poate tine loc de act de proprietate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare tacita a succesiunii ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, Se poate considera in fata instantei, ca un act de acceptare tacita a succesiunii dupa un defunct, faptul ca fiul acestuia s-a ocupat de ... (vezi toată discuția)
Acceptarea expresa a succesiunii raul89 raul89 Buna ziua Doresc sa verific daca succesiunea dupa bunicul meu, a fost acceptata expres de catre unul dintre mostenitorii sai, in termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Notar,functionari din primarie, succesor si cumparator, complici la fals si uz de falsin inscrisuri oficiale C. Maria C. Maria Am dorit sa facem dezbaterea succesiunii pentru masa succesorala de pe urma mamei, insa am avut parte de o mare surpriza: In absenta si fara stiinta ... (vezi toată discuția)