Am cumparat un teren de curand, are 250 mp + 40 mp exact in fata, spre strada, care sunt ai primariei. D-l de la care am cumparat avea contract de inchiriere cu primaria pe acea bucatica. In fata terenului sunt locuri de parcare si drumul. Am inteles ca pot actiona in instanta pentru obtinerea caii de acces (servitute) de la primarie. Poate sa imi ofere cineva mai multe detalii? Cat costa, cat dureaza si daca am nevoie de avocat? M-as cam grabi cu constructia si de aceea vreau sa aleg calea mai rapida, caci vad ca dureaza cam mult sa mi se rezolve cu contractul de inchiriere.
Multumesc anticipat.
In cazul dvs. o solutionare amiabila cu Primaria este calea cea mai rapida. In instanta procesul poate dura destul de mult. Ar trebui sa faceti o adresa catre Primarie prin care sa solicitati inchirierea acelei suprafete (preluarea contractului de inchiriere pe care l-a avut vanzatorul), pentru a avea , in mod provizoriu, dreptul de a folosi acea suprafata. Le invederati si faptul ca in baza legii, sunt obligati sa va acorde dreptul de servitute de trecere pe acea suprafata intrucat este vorba despre o cale de acces. Poate raspunsul lor va fi favorabil si veti evita un proces. Apreciez ca aveti nevoie de un avocat in cazul in care doriti o rezolvare rapida si sigura.
Multumesc mult de raspuns. Am inaintat cererea pentru inchiriere, insa speram ca procesul ar fi durat totusi putin si decizia ar fi fost irevocabila. Multumesc.
Am mai auzit ca exista varianta cesionarii pe 99 de ani, dar nu stiu exact despre ce este vorba. Ma puteti informa despre procedura, mai exact? Multumesc.
Sfat urgent!!!
costelus3
In urma cu cateva zile am facut un antecontract in vederea cumpararii unui teren cu o suprafata de 500 metri , ajuns acasa am citit ceva care ma cam pune p ... (vezi toată discuția)