Zilele trecute am constatat la circumscriptia financiara de care apartin ca am o amenda pt lipsa vinieta neplatita. Aceasta face parte dintr-un lung sir de 20 de PV intocmite pentru mine de CESTRIN pentru presupusa ilegalitate de a circula pe drumurile publice fara vinieta platita. Am contestat celelalte procese verbale prin plangeri contraventionale la judecatoriile pe raza carora am fost depistat de camere si am castigat pana acum toate cele 16 procese judecate. celalte se afla in desfasurare.
Intrebarea mea e: Ce pot face cu avest PV care nu mi-a fost inmanat de firma de curierat. Am inteles ca exista posibilitatea REPUNERII IN TERMEN a unui proces verbal pentru a putea fi contestat in instanta. Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
secontesta in 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta...in caz ca nu ati primit acel pv acasa, cand va duceti sa-l ridicati personal, obligatoriu ar trebui sa semnati pe el ca ati luat la cunostinta, precum si data la care ati luat cunostinta...15 zile curg de la acea data...si merge contestat, chiar daca finantele l-au primit la o data anterioara...si specificati in cuprinsul actiunii in instanta toata aceasta procedura, cum ati intrat in posesia acestui pv, ca ati luat la cunostinta in data de ....2012 si nu cred ca vor fi probleme...va doresc multa bafta...
În Codul de procedură civilă nu este consacrată expres „repunerea în termen”, însă în literatura juridică şi în jurisprudenţă , dispoziţiile alin.1 teza a II-a şi alin.2 ale art.103 sunt prezentate ca reglementând această instituţie.
Potrivit textului de lege menţionat, decăderea nu operează în situaţia în care partea dovedeşte că a fost împiedicată printr-o împrejurare mai presus de voinţa ei să îndeplinească actul de procedură în termenul legal.
În acest caz, actul de procedură se va îndeplini în termen de 15 zile de la încetarea împiedicării şi în acelaşi termen vor fi arătate şi motivele împiedicării (art.103 alin.2 C.proc.civ.).
Recurs
Liulica Gina
Buna ziua!
Va rog un sfat. Sunt intr-un proces civil legat de un teren, eu impreuna cu vecinul meu G, impotriva lui RAD, de la care am cumparat terenul. ... (vezi toată discuția)