avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... referitor demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

referitor demisie

am depus cererea de CO in perioada preavizului.va rog sa-mi spuneti daca zilele de CO prelungesc perioada de preaviz ( asa cum mi s-a spus de la resurse umane ).mentionez ca perioada de preaviz este de 15 zile , demisia am depus-o cu data de 25 . 05 2012 odata cu cereea de CO( zile de co 7 zile).
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:45, 25 Mai 2012
va rog ,sa-mi mentionati si articolul din codul muncii referitor la ce v-am intrebat
Sunt 3 articole din Codul Muncii care se refera la suspendarea raportului de munca .. art.50, 51 si 52 ... in niciunul nu este reglementat faptul ca durata CO suspenda raportul de munca ..

Art. 50 prevede suspendarea de drept ..

Art. 51 prevede suspendarea din initiativa salariatului

Art. 52 prevede suspendarea din initiativa angajatorului
@dana iorga:
din pacate nu exista un text de lege care sa prevada explicit ceea ce v-am scris.
De fapt, problema juridica se pune invers: care este textul de lege care spune ca CO prelungeste preavizul. Raspunsul este ca nu exista un astfel de text de lege, deci CO nu suspenda preavizul.
In articolele indicate de @freeelis, veti observa ca toate cazurile de prelungire a preavizului sunt enumerate in lege. Angajatorii nu pot adauga alte cazuri la lege...
Pe de alta parte, art. 81 din Codul muncii prevede ca (5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele. Nota mea: adica inclusiv acel efect care se refera la concediul de odihna.

p.s. Cum l-ati convins pe angajator sa va dea CO in preaviz? Asa-i ca v-ati cerut intai cocediul, si apoi v-ati dat demisia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă și preaviz adrian-alex adrian-alex Bună ziua, Am următoarea situație. În data de 16 noiembrie am depus o cerere de efectuare a concediului de odihnă care a fost aprobată. Din motive ... (vezi toată discuția)
Functionar public - demisie cu preaviz lydy lydy Buna ziua, 1) Sunt functionar public, mi am dat demisia sunt in preaviz.de 30 zile, am probleme de sanatate, as dori sa stiu daca este posibil sa iau ... (vezi toată discuția)