Buna ziua!
Sunt o mama disperata si va rog sa ma ajutati daca se poate.
Fiul meu, elev in clasa a IX-a, a avut de nenumarate ori discutii cu profesoara de matematica legate de faptul ca in timpul orei este foarte mare galagie iar el nu se poate concentra. Am incercat sa iau legatura cu dumneai si mi-a zis ca este adevarat ,dar dansa nu-i streseaza cu matematica intru-cat ei sunt la profil uman si nu au nevoie de matematica. Mentionez ca fiul meu este un elev foarte bun la invatatura si nu a avut niciodata nota scazuta la purtare, iar media cu care a intrat la liceu in urma evaluarii nationale a fost de 9.40,fiind al patrulea pe lista de intrare. Saptamana trecuta la ora de matematica li s-a dat o lucrare de control si fiind foarte mare galagia in timpul orei copilul meu a fost foarte stresat si a reusit sa rezolve perfect cele 7 subiecte dar la sfarsitul lucrarii a scris cateva lucruri urate, dar mentionez ca nu sunt adresate profesoarei ci materiei pe care aceasta o preda. Consider ca este o gresala grava din partea copilului meu, dar nu am crezut ca aceasta doamna sa ajunga acum sa ceara consililui profesoral sanctiunea capitala: Nota 1 la purtare,dupa ce tocmai dumneaei ne-a spus ca ii lasa sa faca ce vor ei la ora de matematica. Am incercat sa discutam cu dansa si cu conducerea scolii si nu am gasit intelegere. Nu mai putem dormii , nu mai putem sa ne desfasuram activitatea, sotul meu de o saptamana are tensiune 24,17, mi-e teama pentru copil care spune mereu ca isi va pune capat zilelor daca se va lua acesta decizie. Nu gaseste nici el o explicatie la ceea ce a facut , realizeaza ca a gresit si ca un elev bun la carte si constiincios nu face asa ceva, dar nu a jignit nicicum profesoara, nu a amenintat-o nu a facut decat sa denigreze materia predata de dansa, crezand el ca face o gluma daca tot nu este interesata sa-si faca orele normal.
Nu stiu ce sa mai fac, nu pot sa cred ca i se intampla copilului meu, pedeapsa asta mi se pare echivalenta cu moartea. Scaderea notei la purtare la 1 pentru el inseamna distrugerea oricarei sperante de viitor. Este olimpic la geografie si viseaza de cand era mic sa studieze in strainatete geografia. Mai poate el oare avea vreo speranta? Mai putem noi oare ca parinti sa ne revenim din socul acesta? Mi se pare abuziva pedeapsa ! Ce sa fac? Va rog sa ma ajutati!
Cu toata consideratia, Flori. Rm. Valcea.