avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Remedieri in apartament dupa reparatii istalatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Remedieri in apartament dupa reparatii istalatii comune

Buna ziua. as avea nevoie de un ajutor in legatura cu asociatiile de proprietari. s-a executat o lucrare de schimbare a tevilor de apa calda si rece in tot blocul (este vorba de teviile comun), iar dupa terminarea lucrarilor am ramas cu pagube in apartament facute de muncitori. precizez ca nimeni nu mi-a luat acordul sau m-a instiintant cat dureaza lucrarile. ne-au anuntat data in care incep doar. imi recunosc vina ca i-am primit in casa. doresc sa aflu daca se poate incheia un contract fara acordul tuturor proprietarilor? sau se pot incheia doar cu acordul a jumatate plus unu? as putea cumva sa imi recuberez banii pentru reparatia pagubelor? va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:14, 25 Mai 2012
conform legii lucrarile trebuiau aprobate de adunarea generala, in sedinta publica prin semnatura....
daca nu a fost facut asa ...ii puteti actiona in justitie
Lucrarile pe instalatiile comune se decid si se contracteaza in si de catre comitet, daca ele au fost aprobate in AG si este vorba despre lucrari de modernizare sau.....fara aprobarea AG, daca sunt lucrari care implicau urgenta de reparatie.

Faptul ca aveti deranj in casa, caci nu se putea lucra din afara apartamentului dv., o reglati in cadrul asociatiei cu implicarea firmei care v-a executat lucrarea.
Asociatia nu este raspunzatoare de modul in care lucreaza muncitorii firmei, in schimb poate pretinde alaturi de dv. reparatii materiale pentru daunele produse.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
elga50, moderator
va multumesc. lucrarile nu erau de urgenta. iar pagubele sunt din cauza executarii proaste a lucrarii si speram sa le poata repara cei de la firma. am sa discut cu cei din asociatie. va multumesc inca o data mult pentru ajutor.
sebastian-barbulescu a scris:

conform legii lucrarile trebuiau aprobate de adunarea generala, in sedinta publica prin semnatura....
daca nu a fost facut asa ...ii puteti actiona in justitie

Poate aveti dreptate, dar luminati-ne si pe noi ca sa stim pe viitor cu privire la sublinierile din text.
La ce lege va referiti?
Sedinta publica adica este altceva decat adunarea generala?
Si cine ar trebi sa semneze, unde si conform caror reglementari?
Justitia o gasim noi dar daca am avea raspunsul la intrebari am putea formula o actiune in justitie.
Ne ajutati?

@octavia_dudas,
Mai interesati-va la asociatie si este foarte probabil sa aflati ca lucrarea "de schimbare a tevilor de apa calda si rece in tot blocul" asa cum spuneti, s-a discutat si aprobat in adunarea generala, ori s-a decis in comitetul executiv in urma avariilor tot mai dese, a pierderilor de apa s.a.m.d.
Intrebati:
...daca se poate incheia un contract fara acordul tuturor proprietarilor? sau se pot incheia doar cu acordul a jumatate plus unu? as putea cumva sa imi recuberez banii pentru reparatia pagubelor?

Da, se poate incheia un contract pentru efectuarea unei reparatii fara acordul tuturor proprietarilor si-acest contract se incheie intre firma executanta si asociatia de proprietari reprezentat de presedintele asociatiei.
Prin votul favorabil a jumatate plus unu din numarul participantilor la o adunare generala statutara se pot lua hotarari.
Prin votul favorabila a jumatate plus unu din numarul membrilor comitetului intruniti intr-o sedinta de comitet statutara, se pot lua decizii.
Atat hotararile cat si deciziile pot avea ca obiect realizarea unor reparatii in asociatie in functie de amploarea acestora, de urgenta, de planificarea lor...

Pai ce bani sa va recuperati? Ati dat cuiva ceva bani pentru pagubele din casa? Nu cred.
Asa ca mergeti la presedintele asociatie, cu incredere si cu legea in mana si explicati-i (daca nu cumva stie) ca asociatia trebuie sa includa in contractul cu firma executanata lucrarile de readucere a apartamentului la starea de dinaintea inceperii lucrarilor. Si nu numai la dumneavoastra in apartament ci la toate apartamentele. Sigur ca o sa suportati cu totii costul acestor remedieri. Daca nu sunt incluse in acel contract sa faca altul cu aceeasi firma sau cu alta, separat numai pentru aceste remedieri.
Gasiti aceasta prevedere in HG 1588/2007:
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
ş) ia toate măsurile pentru aducerea la starea dinaintea producerii evenimentului a zonei în care se efectuează reparaţii la părţile comune, urmând ca sumele aferente reparaţiilor respective să fie suportate de toţi proprietarii, proporţional cu cota indiviză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnlocuire tevi apa calda, rece si canalizare stela chelner stela chelner Buna ziua, Asociatia de proprietari a blocului a pus un afis prin care spune ca se schimba toate tevile. Nu stiu cit costa, cum se plateste , ba mai mult am ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ne adresam? biankaw biankaw buna ziua! numele meu este bianca si am o problema pe care nu stiu cum si unde sa o rezolv si as dorii ajutorul dumneavoastra cu 2 luni in urma la subsolul ... (vezi toată discuția)