avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ...cum pot anula un contract de inchiriere, sau mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

...cum pot anula un contract de inchiriere, sau mai exact, cum se anuleaza din oficiu...

...in luna august am incheiat un contract de inchiriere ptr un teren,pe o perioada de 2 ani de zile, ptr spatiu, depozit de lemne, matr de constructi, ptr spatiu de depozitare, mentionez ca era un teren de pamant, 550m2 mai exact, fara nimic amenajat pe el, nici gard nimic, am convenit, k respectivul sa imi plateasca 1an chiria, iar diferenta de un an, sa o amenajeze, cu gard cu piatra , apa curenta,am facut un CONTRACT DE MANA, mi.a platit pe 4 luni, si dupa nu mi.a mai dat nici un ban...nici el nefacand nimica atunci, in luna februarie am luat legt cu respectivul, si acelas raspuns, k nu are bani, k nu mai face nimik, intre timp mai exact ieri, 24mai2011, mam decis sa il vand, mam dus cu un client, si STUPOARE...RESPECTIVUL, IMI AMENAJEZE PE TEREN UN DITAMAI DEPOZITUL, CU GARD CU PIATRA, AMENAJAT INTR,UN CUVANT...intrebarea, DACA RESPECTIVUL, NU MI.A PLATIT, IN CONTINUARE, si eu tot intrebandu.l ce mai vrea sa faca, el zicand nu, care este procedura, eu zic ca sa anulat odata cu neplatirea chiriei, asa consider...EL INVOCAND K A BAGAT O GRAMADA DE BANII, PTR AMENAJARE, va rog...astept un rsp, multumesc anticipat
In conditiile in care nu exista contract de inchiriere legal ,cu clauze reciproc asumate de parti,dvs nu aveti ce sa anulati ,iar partea a roidicat depozitul fara a avea calitatea pe teren si fara acordul dvs ca proprietar
Eventual puteti formula actiune in justitie pentru evacuare
@ ynocentta
Parca actiune in revendicare s-ar preta la cum puneti problema.
Si pe langa evacuare mai intra si o obligatie de a face... si inrefistrarea intai a actului ala - contract de inchiriere si plata la fisc... contactati un avocat, o sa dureze si trebuie sa solicitati si daune, ca altfel o sa va para rau ca ati incercat sa-l scoateti de acolo... aveti cheltuieli cu impozit, evacuare, eventual demolare.
Asa ca un avocat va poate diminua cumva cheltuielile daca acel chirias o fi solvabil; mai cereti contravaloare lipsa folosinta, autorizarea demolarii in numele si pe cheltuiala chiriasului, poate ceva daune daca sunt trecute in contract sau faceti vreun act cu potentialul cumparator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasului cornelbote cornelbote o persoana daca este evacuata dintr-un imobil, a locuit in casa timp de 10 ani, nu are bulentin pe locatie in momentul acesta, a avut doar pe 1 an la inceput ... (vezi toată discuția)