avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum pot intambula o casa construita dupa 2001 fara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum pot intambula o casa construita dupa 2001 fara autorizatie?

a-s dori sa aflu daca pot intambula o constructie fara autorizatie.=D>

Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:16, 31 Mai 2012
Primul pas ar fi sa obtineti de la Primarie o adeverinta din care sa rezulte data luarii in evidenta a constructiei.Aceasta va fi data la care va raportati pentru a sti legislatia aplicabila si procedura de urmat. In cazul in care sunteti luat in evidenta dupa 2001, asa cum spuneti, va incadrati in disp. lg. 50/1991 şi va trebui sa angajati un arhitect autorizat care sa va faca un proiect de legalizare constructie care va trebui depus la primarie... etc. Costurile sunt destul de ridicate.
Dupa 2001 e mai complicat, dar, vedeti ca poate ati terminat constructia in 2001 si ati uitat;)
In acest caz, vedeti mai multe indicatii aici
[ link extern ] /
Pentru constructiile ridicate ilegal dupa anul 2001 puteti inainta o a ctiune in instanta care sa tina loc de act de proprietate
Conform Legii 571/2003, privind Codul Fiscal, art. 254, "" dobandirea, instrainarea, modificarea constrctilor", mai nou Legea 346/2006, este mentionat ca orice cladire detinuta fara autorizatie de constrctie trebuie declarata la Serviciul Public Finante Locale, dupa caz daca este la comuna sau sat, direct la Primarie, daca este in oras la serviciul mai sus amintit. Confom legii se completeaza "Declaratia de impunere privind dobandirea unei cladiri", eventual o schita, plan imobil, 2-3declaratii vecini amabili care sa declare anul constrctiei, iar institutia in cauza conform celor doua legii, este obligata sa impuna cladirea pe ultimii 5 anii in urma. Atentie nu va incurcati cu cei de la urbanism, pt ca imediat v-a trebui sa mergeti si la Inspectoratul in Constrctii( pt autorizatii, mai precis taxele care le-ati fentat). Parerea mea intrati si la directorul institutiei si este totul in regula, va asigur. Lucrarea in sine dureaza 45 zile, ei bine dupa acest termen, mergeti si solicitati Certificat Fiscal, dureaza 2 zile, pt al duce la Cadastru, eu zic ca daca gasiti oamenii potriviti, intelegatori, tinand cont ca veti plati si impozitul pe 5 ani in urma, veti rezolva. In cazul Certificatului Fiscal pt Cadastru acesta poate fi eliberat si cu datorii. Bafta multa!
Conform legii nu puteţi , a se vedea art. 37, al.5 din legea nr. 50/1991 rep. -'' Construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară. În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege.'' modificări aduse prin legea nr. 453/2001.

Alte discuții în legătură

Demolare KatalinB KatalinB cum pot obtine autorizatie de demolare pt.o casa care s-a darimat singura prin 2005 fara cadastru si intabulare>casa a fost construita prin 1959-1960 (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata galus galus Am construit o cladire,fara autorizatie,in urma cu 2,5ani pe un teren extravilan proprietate personala,imi spuneti si mie,va rog frumos,cum pot sa intru in ... (vezi toată discuția)
Intabulare incerta mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte: 1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar ... (vezi toată discuția)