avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in lipsa sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in lipsa sotului

buna seara!
am nevoie de ajutor: verisoara mea este despartita in fapt de 5 ani. nu au copii, nu au bunuri de impartit. de ceva vremea ea si-a gasit pe cineva drag. o relatie legala cu el implica divortul de fostul. problema e ca fostul nu mai e de gasit; e plecat din tara, nimeni nu da relatii despre el. intrebarea este: poate obtine verisoara mea divortul in absenta lui? si ce trebuie sa faca?
va rog din suflet sa ma ajutati! multumesc! (am pus eu intrebarea in locul ei deoarece ea nu prea cocheteaza cu tastele)
Cel mai recent răspuns: carmen455 , utilizator 23:36, 26 Mai 2012
da, poate obtine divortul.
introduce o cerere de chemare in judecata la judecatoria unde are dansa domiciliul (asa banui din expunerea dvs dar verificati totusi competenta conform spetei concrete - art. 607 c.pciv) si cere desfacerea casatoriei.
la cererea de chemare in judecata va anexa certificatul de casatorie in original. Prezenta dansei la termen va fi obligatorie. Cel mai probabil se va ajunge la citarea paratului prin mica publicitate.
am inteles! multumesc din suflet pentru ajutor. aveti idee si cam cat dureaza o astfel de procedura? cam cate infatisari?
daca va miscati cum trebuie mai mult de 3 -4 termene nu ar trebui sa dureze, poate nici atat, depinde de la speta la speta. Luati in calcul ca timp fizic si ca de la data depunerii actiunii pana la data la care va fi acordat primul termen de judecata va trece o perioada de timp considerabila (vacanta judecatoreasca plus alte aspecte in functie de orasul din tara).
daca oferiti mai multe amanunte poate va putem fi de folos mai mult decat atat.
eventual lasati un mesaj privat daca pe forum nu puteti expune concret situatia.
succes!

verisoara mea apartine de municipiul rm sarat, asta vorbind de orasul de resedinta. s-au despartit in urma cu 5 ani din motive de violenta domestica. la vre-un an dupa despartirea in fapt ea plecat in italia. de un an de zile este cu cineva cu care intentioneaza sa se cunune. asadar trebuie sa revina la numele domnisoara si sa scape de vechea legatura. l-a cautat pe fostul ca sa se inteleaga amiabil cu el la un notar numai ca acesta nu e de gasit. de aici intrebarea.... se poate in lipsa? am inteles raspunsurile d-voastra si va multumesc iarasi. astept oricand completari daca mai sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adulter. si parasirea de familie gloria82 gloria82 Buna ziua. Verisoara mea , este casatorita de mai mult de 10 ani ..din aceasta casatorie a rezultat si un copilas. ( are aproape 3 ani) Sotul traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian actiunea de divort a fost introdusa la T .SEVERIN ,de catre sotiareclamanta, cu toate ca domicilliul comun este in RM .Valcea,localitate unde locuieste inca ... (vezi toată discuția)
Va rog o solutie in acest caz de divort emine emine Buna ziua, Am o prietena, casatorita, cu doi copii de 18 si 11 ani. Baiatul a terminat anul acesta liceul, dar momentan nu urmeaza nicio forma de ... (vezi toată discuția)