Cineva a deschis in 2008 un proces de evacuare silita a cuiva, sa-i zicem X, dintr-un imobil care ii apartinea. Procesul s-a judecat in acelasi an, i s-a dat castig de cauza prorietarului si s-a incheiat cu hotararea ca X sa fie evacuat silit.
Din diverse motive, sentinta nu a fost dusa la indeplinire, X nu a fost evacuat, proprietarul nu a apelat la organele in drept care sa-l scoata pe X din casa.
Au trecut anii, timp in care X a ramas in acel imobil.
Anul asta, 2012, acelasi cineva deschide din nou un proces de evacuare silita contra mai multor persoane aflate pe aceeasi proprietate a sa, printre care si acel X.
(In 2008 actiunea era indreptata doar impotriva lui X, desi nu era singurul care locuia acolo abuziv, sa zicem asa)
Este posibil sa se judece aceeasi cauza de doua ori, sa se ceara a doua oara evacuarea silita a lui X odata ce acest lucru a fost deja judecat?
1) Dupa 6 luni de nepunere in executare actiune se perima (se considera ca si cum nu ar fi existat), iar cei trei ani curg de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita, adica de la prima investire.
2) Actiunea in evacuare se prescrie in termenul de 3 ani.
E posibil sa nu se admita exceptia autoritatii lucrului judecat? Se respecta tripla identitate: acelasi obiect - evacuare - aceeasi cauza si aceleasi parti.
Sau prin faptul ca in 2008 actiunea era indreptata numai impotriva lui X iar in 2012 este indreptata impotriva mai multora, printre care si X, nu mai e identitate?
Termen prescriptie
anna2000
actiunea are ca si obiect revendicare imobiliara. prin sentinta se dispune lasarea in deplina posesie si folosinta imobilul, precum si executarea de lucrari la ... (vezi toată discuția)
Executari silite
Tinu21
Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra
\\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)
Executare
stiuculita
Buna seara.
Am si eu o nedumerire.
Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta
trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)