avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de evacuare a doua oara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de evacuare a doua oara

Buna ziua,

Cineva a deschis in 2008 un proces de evacuare silita a cuiva, sa-i zicem X, dintr-un imobil care ii apartinea. Procesul s-a judecat in acelasi an, i s-a dat castig de cauza prorietarului si s-a incheiat cu hotararea ca X sa fie evacuat silit.
Din diverse motive, sentinta nu a fost dusa la indeplinire, X nu a fost evacuat, proprietarul nu a apelat la organele in drept care sa-l scoata pe X din casa.
Au trecut anii, timp in care X a ramas in acel imobil.
Anul asta, 2012, acelasi cineva deschide din nou un proces de evacuare silita contra mai multor persoane aflate pe aceeasi proprietate a sa, printre care si acel X.
(In 2008 actiunea era indreptata doar impotriva lui X, desi nu era singurul care locuia acolo abuziv, sa zicem asa)

Este posibil sa se judece aceeasi cauza de doua ori, sa se ceara a doua oara evacuarea silita a lui X odata ce acest lucru a fost deja judecat?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 20:01, 12 Iunie 2012
O rectificare, daca se poate:
Procesul este de evacuare, dar respectivul nu a fost chirias niciodata al celui care cere sa-l evacueze. Casa a fost a statului, cutare a preluat-o prin metode pe care nu le mai discut aici, si face proces de evacuare.
Mie mi se pare ca nu e cazul de evacuare ci de redobandire a proprietatii - prin urmare nu intra in categoria evacuare chirias ci de imobiliare, cu prescriptie la 10 ani.
E corect?

multumesc.

Stimat forumist,

Poate v-ar fi util să aveți în vedere și acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.
Multumesc, m-am lamurit deja cum e cu autoritatea lucrului judecat si cu prescriptia. (nu functioneaza in cazul asta)

Doar ca acum ridicasem alta probema, cand cel dorit a fi evacuat nu are contract de inchiriere cu cel care deschide actiunea de evacuare.
Poate va ajuta speta asta sa stiti daca cereti evacuare sau revendicati
[ link extern ]
@ gi_jane2
Multumesc, multumesc, multumesc! Asta cautam.
Cred ca e primul raspuns de pe acest forum care imi rezolva intr-adevar problema expusa. Concis si la obiect!
Iar multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
marfan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie anna2000 anna2000 actiunea are ca si obiect revendicare imobiliara. prin sentinta se dispune lasarea in deplina posesie si folosinta imobilul, precum si executarea de lucrari la ... (vezi toată discuția)
Executari silite Tinu21 Tinu21 Va rog mult,explicati-mi termenii,nu sunt de specialitate,pot dpar sa banuiesc intelesul din urmatorul text,tot de pe siteul d-voastra \\"\\\\"Potrivit ... (vezi toată discuția)
Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)