avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinerea stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinerea stimulentului de insertie

In momentul de fata sunt in concediu de ingrijire copil cu optiunea pentru 1 an. Ce demersuri trebuie sa fac pentru obtinerea stimulentului de insertie avand in vedere faptul ca ma intorc la serviciu inainte de implinirea a 1 an de la nasterea copilului, dar doresc sa imi schimb locul de munca.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
andrioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:45, 26 Mai 2012
In situatia reluarii activitații inainte de împlinirea vâstei de 1 an al copilului (opțiunea 1), trebuie sa depuneți la Agenția judeteana pentru plati și inspecție socială o cerere pentru sistarea plații ICC și acordarea stimulentului de insertie, precum și o adeverință de la angajator din care să rezulte data reluarii activității generatoare de venituri impozabile. Stimulentul de insertie se acordă până la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului și este în cuantum de 500 lei
1. Dupa ce faceti ce vi s-a spus mai sus puteti sa va schimbati locul de munca oriunde doriti dvs.

2. Stimulentul de insertie il primiti pe perioada in care aveti salariu indiferent de locul de munca, de felul CIM sau de marimea salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cris7821 cris7821 Buna ziua, Daca sunt in concediu de crestere copil si vreau sa ma intorc la locul de munca inainte de a implini copilul 1 an pt a beneficia de acel ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil miha_ella71 miha_ella71 O salariata revine din concediul crestere copil in data de 04.03.2013.Cererea a fost facuta pana la 1 an,adica data de 21.07.2013,data cand copilul implineste ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)