avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna diminuat din cauza de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna diminuat din cauza de concediu medical

Buna ziua,

Sint angajat la o societate comerciala, am dreptul la 22 zile de concediu de odihna anual. Din acest concediu mai aveam un "rest" de 2 zile programate in Decembrie.

In cursul acestui an, din cauze obiective, am stat in concediu medical 21 de zile.

Am fost anuntat ca cele 2 zile de concediu de odihna mi-au fost "anulate" din cauza ca am avut cele 21 zile de medical., pe motiv ca mi s-au recalculat zilele efective de munca din societate scazindumi-se si zilele de CM.

Mentionez ca anul trecut am avut o situatie similara (chiar mai multe zile de medical decit anul asta) si nu mi s-a anulat nici o zi din CO aferent pe anul trecut.

As vrea sa stiu daca este corecta motivatia si ce se poate face in acest sens?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: miki70_is , utilizator 13:49, 19 Decembrie 2008
Da, este corect cum v-au calculat dreptul de CO pe anul in curs (22 zile co negociate / 12 luni an * cca. 11 luni lucrate = 20.16 resp 20 zile co drept).
Conform legislatiei muncii, resp. Codului Muncii Art. 139. (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Pe timpul concediului medical,contractul de munca se suspenda de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea concediului de odihna dduiculescu dduiculescu Ma confrunt cu o problema. Reducerea concediului de odihna, din cauza concediului medical. Pt. a se putea realiza ac.lucru, toti interpreteaza art.140 CM care ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu de odihna? karla_adz karla_adz M-am angajat pe 19 noiembrie 2008 la o firma....am dreptul la concediu de odihna aferent perioadei lucrate pana la sfarsitul anului ( 31.12.2008) ? si daca da ... (vezi toată discuția)
Diminuarea concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei Este legal sa se diminueze concediul de odihna daca ai avut mai mult de 15 zile de concediu medical? Cate zile de concediu medical ar trebui sa ai intr-un an ... (vezi toată discuția)