avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plasament sau custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plasament sau custodie

plasament sau custodie asupra minorului este acelasi lucru?In ce conditii sau care sunt conditiile ca bunica sa poata obtine custodia sau plasamentul nepoatei prin instanta? va adresez aceste intrebari intrucat mama mea din motive numai de ea stiute vrea sa-mi ia copilul de 16 ani prin instanta desi eu sunt reprezentantul legal al minorului obtinut in urma divortului prin care mi-a fost incredintata spre crestere si educare. Imi manipuleaza copilul dupa bunul ei plac si o influienteaza negativ vis-a-vis de mine si nu inteleg lupta asta a mamei fata de copilul meu deoarece peste doi ani devine majora. La protectia copilului mi-au cerut sa declar ca sunt de acord sa stea fiica-mea temporar la bunica dar nu sunt de acord cu plasamentul..dar sederea aceasta temporara nu inseamna de fapt plasament? Ca cei de la protectia copilului mi-au zis ca inainteaza dosarul instantei de judecata mama facand o cerere in acest sens..deci ei nu se mai ocupa de consiliere au de ancheta sociala ci direct trimit in instanta.Astept cu nerabdare raspunsul dvs. va multumesc
Asa este, nu se mai ocupa cei de la protectia copilului de astfel de cazuri, aceste atributii fiind preluate de instanta de tutela . Acest lucru nu presupune insa ca fata nu va fi intrebata asupra optiunii sale , daca este de acord sa merga la bunica, si nici faptul ca nu se va intocmi o ancheta sociala privind situatia minorei de la domiciliul acesteia.
Plasamentul presupune ca fata nu va merge doar in week-end sau in vacante la bunica, ci isi va avea acolo domiciliul , de aceea , chiar daca sederea la bunica are caracter temporar, acest lucru trebuie stabilit printr-o hotarare judecatoreasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor Giorgiana123 Giorgiana123 Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului diamantulalbastru diamantulalbastru conform legii 272/2004 interesul superior al copilului ii da dreptul acestuia sa fie ascultat si sa-si spuna opinia in legatura cu ceea ce doreste dupa ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)