avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cuantumul taxei judiciare de timbru in cazul unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cuantumul taxei judiciare de timbru in cazul unei iesiri din indiviziune

Buna seara!
Am niste nelamuriri si m-as bucura enorm daca cineva mi-ar putea da niste informatii. Situatia este urmatoarea:
Avem o locuinta pe care am cumparat-o in '82, cand s-a facut doar un contract scris de mana, cu semnaturile partilor si a martorilor. Locuinta a fost intabulata prin notar abia peste x ani, cand o singura persoana dintre fostii proprietari(mostenitori) a lipsit, fiind plecata peste ocean, de unde nu s-a mai intors. Astfel 1/6 parte din locuinta nu o avem intabulata pe numele nostru. Acum am hotarat sa o intabulam, pe cale judecatoreasca, persoana respectiva fiind citata la proces ca sa iasa din indiviziune.
Intrebarea mea este legata de taxa judiciara de timbru, si anume daca aceasta este 3% din intreaga valoare a locuintei, sau 3% din valoarea respectivei 1/6 parti, pe care dorim sa o intabulam? Sau poate se calculeaza altfel?! In acest sens astept raspunsurile cu mare nerabdare!
Va multumesc in prealabil!
3% din valoarea intregului imibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune prin instanță. cam cât ar dura și ce costuri aproximative implică? Blidariu Doina Blidariu Doina Buna ziua,detinem un teren intravilan aflat insa in indiviziune cu alti 3 copropietari daca le pot spune asa..ideea e ca acestia nu vor sa facem iesirea din ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui pod de bloc mdatdk mdatdk Bunma seara si "La multi ani !". Sunt locatarul unui bloc cu 2 (doua) etaje si locuiesc la ultimul etaj intr-un apartament cu 2 camere. Blocul are doua scari ... (vezi toată discuția)