avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RESTANTE RATE BANCA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RESTANTE RATE BANCA

Buna ziua
Am un imprumut se cca 3500 lei la o societate de credit. Nu pot plati ratele la timp. Ma ameninta ca imi face proprire pe salar.
Intrebarile mele sunt ?
1.Poaate societatea sa imi trimita retinere din salar numai in baza contractului care l-am incheiat cand am facut imprumutul, sau trebuie sa ma actioneze in judecata si numai in baza unei hotarari judecatoresti sa imi faca poprirea.
2. Este legal ca toata ziua sa ma sune pe telefoane, desi le-am spus ca voi plati dar cu intarziere ? Pot sa ii actionez in judecata pentru aceasta ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:55, 28 Mai 2012
Daca firma la care lucrati, prin semnarea adeverintei de venituri, s-a angajat sa va retina din salariu valoarea ratelor la credit banca poate, printr-o notificare, sa ceara firmei la care lucrati sa va retina si sa vireze bancii suma de bani ce reprezinta rata datoriei catre banca, evident cu respectarea legii in cea ce priveste procentul de retineri din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie banca razvan_alexandru14 razvan_alexandru14 buna ziua am un credit la raiffeisen bank si un card de cumparaturi la aceiasi banca. in urma cu 3 luni mi-a blocat cardul de salar in urma unei restante de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu,desi societatea a specificat ca maria854 maria854 Buna ziua, Am ramas restanta la un credit de nevoie personale si s-a primit la societatea unde lucrez de la firma de recuperare o infiinatare a popririii pe ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale-rate banca stanceni stanceni Buna ziua! Am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cat mai repede. Un angajat al societatii noastre a incheiat un contract de credit la Banca ... (vezi toată discuția)