avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare CM URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare CM URGENT

Buna ,
Va rog sa imi spuna si mie cineva cum se trece corect in CM unui angajat care s-a pensionat prelungirea contractului de munca( continuarea activitatii). Angajata a iesit la pensie , are pe CM viza de la Casa de pensii dar vrea sa contiunuie activitatea...........cum se completeaza corect ??


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 23 Decembrie 2008
1. Cumulul pensiei cu salariul se face numaiin cazul pensiei pentru limita de varsta.
2. Pentru a evita orice interpretare a legii cel mai bine este sa inceteze CIM pentru pensionare si apoi sa se faca alt CIM. Asa este cel mai acoperitor din punct de vedere legal.
Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:
- copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pana la varstele de 16 sau 26 de ani dupa caz;
- nevazatorii;
- pensionarii pentru limita de varsta.
- pensionarii de invaliditate de gradul III.


:offtopic:
nici macar nu era vorba in mesajul initial de vreo decizie de incetare a c.i.m. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)
Pensionare damian oana damian oana Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce este mai avantajos intre: - pensionare la limita de varsta plus angajat in continuare si dupa cat timp se face ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate 56 lit d maiamaria maiamaria buna ziua. am un salariat caruia i-a venit decizia de pensionare - pensie limita de varsta. carnetul il are inca la pensii. a fost propus la pensionare,i-a ... (vezi toată discuția)