avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O pensionara poate beneficia de gratuitati (curent, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O pensionara poate beneficia de gratuitati (curent, carbune) dupa decesul sotului?

Buna ziua. As dori sa stiu daca o pensionara poate beneficia de gratuitati (curent, carbune) dupa decesul sotului , in conditiile in care aceasta a fost casatorita, divortata, insa nu si-a schimbat niciodata numele, purtand numele sotului decedat, in conditiile legii. Va rog sa ma lamuriti daca exista o lege in acest sens. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: af50 , utilizator 14:23, 29 Mai 2012
Dupa cate spuneti la momentul decesului , doamna nu mai avea calitataea de sotie ci de divortata. Prin urmare nu mai are nici un drept ce s-ar fi cuvenit in calitate de sotie supravietuitoare.
La momentul decesului sotului , d-na avea calitate de sotie supravietuitoare, dupa 5 ani s-a recasatorit , pastrandu-si numele sotului decedat ,apoi a divortat ,nechimband numele sotului decedat .In acest caz ,daca poate conform legii sa beneficieze de aceste gratuitati. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 2018 doamna x a decedat. a fost casatorita de 3 ori, la data ... Keyla Keyla In 2018 doamna X a decedat. A fost casatorita de 3 ori, la data decesului fiind casatorita cu sotul nr.3. In urma ei a raman singurul fiu, din prima ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a ramane in apartamentul sotiei decedate victorya_21 victorya_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Un prieten s-a casatorit cu o femeie care avea deja 2 copii si detinea un apartament .In urma decesului ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor....ptr mamele cu 3 copii. Piticul74 Piticul74 Buna seara. Am o intrebare va rog...dc soacra mea sa recasatorit dupa decesul sotului care era pensionar mai poate beneficia de pensie dupa urma lui?avand in ... (vezi toată discuția)