avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheierea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheierea CIM

buna ziua, CIM-urile se pot incheia si la distanta?
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 14:33, 28 Mai 2012
C.i.m. nu se pot incheia si la distanta ....
Cim nu se poate incheia la distanta .. potrivit legii, contract la distanta -= contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta ..

Prin urmare, nu este vorba despre incheierea unor c.i.m. in cadrul punctelor de lucru ...
multumesc mult, intre timp m-am lamurit:) contractele la distanta sunt contracte comerciale, care nu privesc relatiile de munca. sunt cateva exceptii prevazute de og 130/2000 pt care si alte contracte pot fi incheiate la distanta, insa CIM nu intra in acea categorie. CIM are regim specific si nu se permite incheierea lui in forma electronica spre exemplu..
multumesc mult!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract semnat prin fax/scanat scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: un contract incheiat intre 2 companii (una apartinand UE si cealalta NON UE) este valid daca e semnat pe ... (vezi toată discuția)
Contract software danielandrei danielandrei In cazul cumpararii unui soft, downloadat de pe internet(deci fara livrare fizica), daca furnizorul are afisat pe site un acord de licenta, este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Contracte la distanta (online) gistra gistra Buna, Lucrez pe net / publicitate online. Lucrez cu google adsense (pun reclame google pe siteul meu). Sunt platit in fiecare luna. Am inteles ca pentru ... (vezi toată discuția)