avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

pt indemnizatie imi trebuie stagiul de cotizare daca firma la care am lucrat nu a platit din februarie de cat pe 8 zile pt k de atunci am intrat in concediu de medical (sarcina si lauzie) pot sa scot de la casa pensiei stagiul de cotizare pana in februarie sau trebuie da o am complet pana la data actuala?
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:35, 29 Mai 2012
Pentru indemnizatia CCC nu are nicio relevanta plata sau neplata contributiilor la bugetul de stat .. singura modalitate de a beneficia de asa ceva, este ca in ultimul an anterior datei ansterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.
1. Perioadele in care ati fost in concedii medicale sau in concediu de maternitate (sarcina si lauzie) sunt asimilate celor de obtinere de salarii.

2. Asadar daca in celelalte luni ati avut venituri din salarii veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca angajatorul nu a platit contributiile si impozitul pe salariu pentru dvs.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru persoane gravide Daniel1900 Daniel1900 Lucrez in cadrul Gradinitei dar sunt sub contract cu o firma de curatenie! Am contract pe perioada determinata,daca eu in timpul asta raman gravida ce se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului. miky3110 miky3110 Buna ziua, sunt insarcinata in 20 saptamani,angajatorul stie acest lucru din primele saptamani . Din luna ianuarie sunt acasa fara salariu,si din cate am aflat ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)