Nu este necesara prezenta celorlalti descendenti.Parintii, in calitatea lor de proprietari, pot dispune de bunurile lor prin acte de instraianare a dreptului de proprietate, acte care pot fi incheiate intre vii( vanzare, donatie) , sau prin acte pentru cauza de moarte( testamentul, intr-una dintre formele prevazute de lege).
Insa faptul ca la incheierea acestor acte nu este necesar consimtamantul altor persoane( al descendentilor, in speta) , acest lucru nu presupune ca ceilalti descendenti nu vor putea , dupa deschiderea succesiunii, sa atace in instanta aceste acte, incercand sa faca dovada faptului ca de fapt vanzarea era o donatie deghizata , facuta cu scopul de a le incalca rezerva succesorala, si ca nu s-a platit un pret , lucru ce este de esenta actelor de vanzare-cumparare. Si actele de donatie pot fi atacate, daca sunt facute cu incalcarea rezervei succesorale a celorlalti descendenti.
Puteti deci incheia actul , fara interdictii legale, cu rezerva posibilitatii atacarii lor de catre ceilalti descendenti, dupa decesul dvs. , mai ales daca nu se plateste un pret si acest lucru va putea fi dovedit.