avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebari

ce acte are obligatia angajatorul sa mi-l-e elibereze la incetarea raporturilor de munca in cazulunor litigi de munca cu solutionare in instanta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 28 Mai 2012
Anagajatorul are obligatia, ca in termen de 15 zile de la data incetarii activitatii, sa va elibereze copii dupa actele din dosarul de personal, adeverinta de vechime(pentru perioada de dupa 01.01.2011), carnetul de munca, daca nu vi s-a inmanat pana la incetarea activitatii.
Daca ati gestionat bunuri ale firmei este bina sa primiti si o fisa de lichidare, pentru a fi sigur ca nu aveti datorii fata de firma.




Trebuie sa va elibereze, in principiu, urmatoarele acte:
- adeverinta de vechime pentru perioada lucrata dupa 01.01.2011 si pana la data incetarii raportului de munca, in cazul in care aveti carnet de munca
- daca nu aveti carnet de munca, adeverinta de vechime pentru toata perioada lucrata
- decizia de incetare a raportului de munca .. in termen de 45 de zile de la data incetarii raportului de munca o puteti contesta in instanta
- adeverinta de somaj, daca temeiul de drept va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere draguf draguf buna seara ! pe deta de 5 iulie imi expira preaizul de concediere ! As vrea sa stiu ce hartii trebuie sa primesc la sfarsitul acestei perioade de la angajator ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta de incetare a contractului de munca nedeterminat Richi Richi Firma la care lucrez se pare ca nu mai poate sa-si urmeze cursul iar eu am fost anuntata ca .....asta e, o sa ne despartim pe criterii de imposibilitate de ... (vezi toată discuția)
Demisie crysstone crysstone buna ziua in data de 30.09.2011 mi-am scris demisia in care am stipulat ca ultima zi de munca v-a fi in data de 28.10.2011. in aceas zi mi s-a comunicat ca ... (vezi toată discuția)