avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FIRMA DE TELEFONIE MOBILA CONCEDIERE CONFORM ART. 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FIRMA DE TELEFONIE MOBILA CONCEDIERE CONFORM ART. 65

Buna ziua,
Doresc sa aflu un raspuns clar si bine argumentat pentru ca simt ca sotia mea nu mai pot duce stresul din cauza unei probabile concedieri nelegale (consider eu).
sotia mea lucreaza in prezent la o comapanie de telefonie, sa i zicem V.
In compania in care lucreaza, pe acelasi tip de functie, sunt doua tipuri de slariati si anume unii ai firmei V si altii ai unei firme partenere. Cei de la firma partenera au salarii mai mici si nu au parte de aceleasi beneficii ca si salariatii firmei V, desi presteaza aceeasi munca (bonuri de masa, asigurare de viata, asigurare medicala privata).
Acum o saptamana a venit un zvon ca s a inceput o campanie de intimidare a angajatilor V, mai precis ca datorita efectelor crizei si a profitului mai mic obtinut de firma V, se doreste ca toti angajatii de la primul nivel sa ii preia firma partenera. Ca optiuni li s a spus ca ar fi bine sa aleaga sa semneze cu firma partenera si isi vor pastra salariile dar pierd beneficiile (vor avea salarii mai mari decat angajatii mai vechi ai firmei partenere), sau se desface contractul amiabil si le va da 3 salarii compensatoare SAU CONCEDIEREA DATORITA RESTRUCTURARII si anume desfiintarea posturilor. Este posibil asa ceva?
Ii pune sa semneze cu firma partenera si vor lucra pe aceleasi functii!
Daca dau functiile de consultant relatii cu clientii firmei partenere inseamna ca firma V le a desfiintat?
Explicatia de la un manager, e adevarat unul mai mic si probabil mai putin pregatit , a fost urmatoarea: este spre binele vostru (al angajatilor firmei V) ca asa veti fi motivati sa lucrati mai bine si sa reveniti ca angajati ai firmei V.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 28 Mai 2012
Este posibil orice .. problema se pune asupra legalitatii acestor fapte .. legalitate care poate fi stabilita numai de catre instanta de judecata ...

Trebuie cantarite foarte bine optiunile care li se dau , in afara faptului ca are dreptul de a ataca in instanta masurile luate de catre angajator.
freeelis

Pai tocmai aici este problema ca daca am fi siguri ca este totul legal ar semna momentan cu firma partenera pana gaseste altceva mai bun, dar daca nu este legal nu ar accepta sa semneze si am ataca in justitie decizia de concediere.
O decizie greu de luat, trebuie sa mergem la un avocat specializat pe codul muncii.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, o decizie greu de luat .. daca se ia decizia de a semna cu firma partenera. ar trebui ca atat c.i.m. nou , cat si incetarea celui vechie sa se fac cu aceeasi data ... in acest caz, care este optiunea angajatorului cu privire la anumite drepturi banesti?
freeelis a scris:

Intr-adevar, o decizie greu de luat .. daca se ia decizia de a semna cu firma partenera. ar trebui ca atat c.i.m. nou , cat si incetarea celui vechie sa se fac cu aceeasi data ... in acest caz, care este optiunea angajatorului cu privire la anumite drepturi banesti?

Daca semneaza cu firma partenera atunci firma V le ofera o compensare baneasca de 50% din salariu. Cativa angajati au spus ca sunt de acord sa renunte la contractul cu firma V si sa semneze cu firma partenera dar firma V sa le dea un document din care sa reiasa ca au oferit acea compensare. Bineinteles ca firma V a refuzat motivand ca ei dau acei bani benevol si nu au obligatii in acest sens sa ofere hartii sau altceva.
Verba volant , scripta manent ... daca refuza emiterea unui astfel de document, este posibil sa nu-i mai acorde dupa incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie desfiintare post kl3o4 kl3o4 Buna ziua, E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)