avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume dupa casatorie

Buna ziua.
M-ar interesa daca exista posibilitatea schimbarii numelui dupa casatorie. Eu mi-am pastrat numele de 'fata' la oficierea casatoriei. Ulterior am aflat ca exista posibilitatea de a purta numele de familie al sotului impreuna cu al meu, in condittile in care el ramane doar cu al lui.
Acum as dori sa il preiau si pe al lui.
Este posibil, si daca da, care sunt pasii de urmat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 14:10, 20 Iunie 2012
Inteleg ca ceea ce dorim noi nu se poate....Totusi, 3 posturi mai sus(Daca v-ati casatorit inainte de luna octombrie 2011......) se afirma contrariul. Care o fi adevarul?

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
mariuspetrica, utilizator
Imi pare rau ca nu ati inteles. Noul Cod Civil din care v-am citat articolul a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Vechea reglementare nu permitea ca un sot sa-si pastreze numele si celalalt sa ia numele reunite, dar acum se poate, conform articolului pe care vi l-am citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. daca eu am 2 nume de familie ( exemplu popescu ionescu ... Riri00 Riri00 Buna seara. Daca eu am 2 nume de familie ( exemplu Popescu Ionescu Maria), iar viitorul sot un nume (Popa), se poate in urma casatoriei sa luam unul din numele ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Nume de familie reunit in casatorie, care e procedura? Corsico89 Corsico89 Ce procedure exista pentru a reuni 2 nume de familie la casatorie? Se intampla inainte, dupa, e o formalitate in plus ce necesita acte in plus? Sa ... (vezi toată discuția)