avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Probleme masina vanduta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Probleme masina vanduta

Buna.Va scriu ce a patit un amic,in speranta ca stie cineva ce e de facut si sa va feriti de asemenea specimene(nu stiu daca e posibil)

Amicul meu si-a vandut masina unuia din Arad,sa il numim Y.Facut contract de vanzare cumparare,fiscal primarie,totul ok.Dupa vreo 2 luni amicul meu primeste in posta scrisoare de la Primaria Oradea cum ca,autovehiculul vandut lui Y i-a fost reimpus fiscal deoarece Y nu recunoaste cumpararea masinii,Primaria a si atasat copie dupa o declaratie notariala cum ca Y nu a cumparat nici un autovehicul de la amic.Acuma beleaua e ca Y nu este de gasit,la telefon nici vb si-a schimbat numarul,mers la adresa care era pe buletin si pe contract,nu stie nimeni de el.Problema mare este ca autovehiculul in cauza este un Mercedes cu motor de 4000 cmc si impozitul este "generos".S-a mers si la Politie,dar fara nici un rezultat.Deja Primaria i-a trimis notificare de plata pentru plata impozitului de la data de cand era contractul,in cateva zile se poate astepta cu blocatul conturilor personale.Daca a mai patit cineva ceva de genul,sau o solutie daca stiti,ar fi recunoscator.
Cel mai recent răspuns: dorelushu , utilizator 21:11, 28 Mai 2012
Chiar ca este o problema.Acum, ca si vanzator de masina,nu mai trebuie sa mergi tu la politie sa iti radiezi masina.pe o parte este bine, te scuteste de ceva drumuri in plus. Dar...pe de alta parte,uite ce se poate intampla...Tu vinzi masina, o radiezi de la financiar si zici ca ai scapat de ea.Dupa cum se vede,nu este chiar asa.Totusi mi-e greu sa cred ca ii poate impune la plata impozitul prietenului tau,daca cei de la financiar i-au dat hartie precum ca a vandut masina.Stiam ca asa 'scapi" de o masina pe care ai vandut-o de mult,la care inca ai actele., dar nu mai dai de proprietar( gasesti un boschetar,faci cu el contract de vanzare -cumparare,o radiezi de la financiar si gata, ai scapat de ea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă cu mașina vândută fără contract de vânzare-cumpărare Vasy Bab Vasy Bab Bună seara. Acum aproximativ 2 ani am cumpărat o mașină de la un domn. Mi-a dat actele mașinii și o chitanță cum că am cumpărat mașina + certificat ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere automobil rodut rodut In 2006 am vandut o dacie si cumparatorul ,sa-l numim X ,a plecat din tara, fara sa radiem masina. eu am contractul de V-C ,dar cartea de identitate se afla la ... (vezi toată discuția)
Radierea unui autoturism ikebana_09 ikebana_09 Buna,am si eu o problema.Tatal meu a vandut o masina acum 5 ani,fara nici un act,adica contract de vanzare-cumparare sau altceva.Persoana respectiva nu a mai ... (vezi toată discuția)