avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesiune

buna seara!.ma numesc claudia si va adresez intrebari referitoare la o mostenire.tatal meu a decedat pe 12.05.2012 .el are o casa pe care nu are cadastru,plus 1ha de pamant si 1,5 ha padure. eu am ramas cu fratele meu care imi va ceda mie tot.intrebarea este ca daca nu are cadastru pe casa pot sa fac taxa de succesiune la notar?.pot sa fac taxa si pe pamant si padure tot la notar?.cat ajunge estimativ onorariul notarului?. va multumesc anticipat!.
Cel mai recent răspuns: mirceaur , utilizator 13:19, 29 Mai 2012
Nu "pot sa fac taxa " in nici un fel , eventual vrei sa intrebi daca poti cere deschiderea succesiunii !!!
Da poti cere deschiderea succesiunii la unul din notarii de pe raza curtii de apel de la domiciliul decedatului !!!( nu al tau, daca nu este vorba de acelasi domiciliu).
O data cu cererea de deschidere a succesiunii v-a trebui sa dai numele ,adresa si taote datele care vor fi necesare pentru identificarea tuturor persoanelor care in cazul dat au vocatie succesorala . Daca renunta la mostenire trebuie sa o faca in fata notarului.
Toate taxele le suporta cine cere deschiderea succesiunii ,iar cuantumul acestora depinde de la notar la notar ,precum si la gradul (numarul de deplasari, acte etc) de dificultete al spetei in sine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune ContSters160754 ContSters160754 buna ziua!ma numesc claudia.tatal meu a decedat pe 12.05.2012 si am ramas 2 mostenitori,eu si fratele meu.tatal meu avea act de mostenitor pe casa dar fara ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune daniel2d daniel2d buna seara. pe scurt problema mea este urmatoarea: -mama mea are un titlu comun de proprietate cu un frate, decedat din pacate, in suprafata de aprox. 2,5ha ... (vezi toată discuția)
Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)