avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot micsora valoarea pretentiilor inainte de plata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot micsora valoarea pretentiilor inainte de plata taxei judiciare de timbru?

Buna ziua

Dragii mei, pot micsora valoarea pretentiilor inainte de plata taxei judiciare de timbru? Stiu ca acest lucru nu constituie o modificare a cererii - art. 132 cpc.
Este ea o precizare? imi puteti spune reglementarea ...nu gasesc
multam si o zi usoara
Buna ziua! Din punct de vedere procedural, instanta nu este legal investita pana nu se procedeaza la plata taxei judiciare de timbru, in cuantumul indicat prin rezolutie, cu ocazia inregistrarii dosarului. In practica, exista instante care la primul termen de judecata accepta precizarea cererii de chemare in judecata, avand in vedere dispozitiile art.132 alin.2 din C.proc.civ, sens in care va primesc taxa de timbru la valoarea cererii precizate. Solutia nu este tocmai legala, fata de dispozitiile art.20 din Legea nr.146/1997 privind taxele judiciare de timbru.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire/micsorare catime ContSters230219 ContSters230219 nu inteleg de ce daca renunt sau imi restrang pretentiile trebuie sa timbrez la valoarea initila?? :vishenka: (vezi toată discuția)
Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns pentru urmatoarea speta procedurala: Societatea noastra are in instanta o contestatie la executare cu ANAF. Am ajuns la o intelegere prin ... (vezi toată discuția)
In legatura cu divortul si partajul monica38 monica38 Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort? De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)