avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... masura 141 cota de lapte
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

masura 141 cota de lapte

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns eu am certificat de producator ,adeverinta de la fabrica de lap[te plus borderoyu de achizitie imi trebuie cota de lapte neaparat?multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 10:56, 29 Mai 2012
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) transmite celor care achiziţionează lapte, precum şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că, începând cu data de 01 aprilie 2012, trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2011/2012.

Potrivit APIA, anul de cotă s-a încheiat la 31 martie 2012, iar declaraţiile anuale trebuie completate şi depuse la centrele APIA până la data de 14 mai 2012, inclusiv, fără penalizări. Aceste declaraţii trebuie depuse de către producătorii care deţin cotă pentru vânzări directe şi de către cumpărătorii care achiziţionează lapte de la producători.

Deţinătorii de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. În funcţie de cantitatea de cotă de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: tip A (pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme) şi tip B (pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme).

Este important de menţionat că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2011/2012, termenul limită fiind tot 14 mai 2012.
Pentru cumpărătorii de lapte care nu depun la termen declaraţia anuală privind cantităţile achiziţionate, sunt calculate penalităţi pentru fiecare zi calendaristică de întârziere, începând cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 EUR.
În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.
[ link extern ]
Dvs ati vorbit cu cei de la APIA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii: subventia la bovine aurelroba aurelroba As dori sa stiu ce documente trebuie adaugate la dosar ptr. subventia la bovine din acest an si daca conteaza cantitatea la cota de lapte avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)
Apia-campania de primire a cererilor de platã Daniela Bolog Daniela Bolog APIA demarează joi, 1 martie 2012, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Ajutor financiar pentru producatorii de lapte si carne de vita MariaLL MariaLL Buna ziua! As dori sa imi dati niste lamuriri intr-o situatie legata de ajutorul financiar acordat producatorilor de lapte si carne de vita. Un prieten au ... (vezi toată discuția)