Perioada cat am beneficiat de somaj si ajutor de integrare profesional se considera vechime in munca pentru a beneficia de acordarea gradatiei corespunzatoare? Care este temeiul legal? De la actualul loc de munca nu mi se mai considera decat vechime in stagiul de cotizare desi de la inspectia muncii mi s-a comunicat ca doar beneficiarii legii 1/1991 beneficiaza si de vechime in munca.
Conform art. 1 din protocolul I - CEDO, un drept castigat este definitiv castigat astfel ca prevederile Legii nr. 1/1991 raman in vigoare pentru persoanele care au beneficiat de ele chiar daca in prezent este abrogata.
Va multumesc.
va pot trimite pe adresa de e-mail raspunsul inspectiei muncii
Teoria drepturilor castigate nu este reglementata in Romania ... daca citati art.1 din acel protocol citati-l in intregime ...
Articolul 1
Protecţia proprietăţii
Orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru o cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional.
Dispoziţiile precedente nu aduc atingere dreptului statelor de a adopta legile pe care le consideră necesare pentru a reglementa folosinţa bunurilor conform interesului general sau pentru a asigura plata impozitelor ori a altor contribuţii, sau a amenzilor.
Exista o regula, dar si exceptii de la regula .. prin urmare, perioadsa de somaj in baza legii nr.1/1991 este vechiem in munca pana la intrarea in vigoare a legii nr.76/2002 .. dupa aceasta data este considerata stagiu de cotizare asimilat pentru pensie.
Nu, in baza legii 76 din 2002 actualizata,peroada cat ati beneficiat de indemizatie de somaj este stagiu de cotizare la pensie dar nu si vechime in munca.
ART.16 din codul muncii republicat
4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Spor vechime
mitza_yry
Buna seara , am o nedumerire , lucrez la o fabrica care acorda spor de vechime . Pana sa implinesc 5ani vechime mi s-a acordat spor de vechime de 5% , iar ... (vezi toată discuția)
Spor vechime
marybujiuta
perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca
lliviaviv
lucrez in invatamant de 20 de ani.in aceasta perioada ,pana sa ma calific am lucrat pe contract determinat.dupa cum stiti,repartitiile nu se dadeau de la 1 ... (vezi toată discuția)