avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevedere ROI referitor la incetarea CIM in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevedere ROI referitor la incetarea CIM in timpul preavizului in cazul demisiei

Buna ziua. Citez din ROI companiei la care lucrez:

"Angajatorul poate renunta la termenul de preaviz, contractul individual de munca incetand imediat, iar zilele de preaviz la care angajatul avea dreptul, urmand a fi platite, odata cu celelalte drepturi."

Ieri mi-am depus demisia si mi s-a comunicat termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare. Azi mi s-a spus ca acest termen poate fi mai mic daca angajatorul decide asta unilateral. In acest caz este oblicat angajatorul sa imi plateasca zilele pana la sfarsitul preavizului?

Confrm ROI se pare ca da, dar vreau sa ma asigur ca prevederea asta este conform legii.
Cel mai recent răspuns: vvvladut , utilizator 12:32, 29 Mai 2012
Demisie.
In cazul in care angajatorul renunta la preaviz, atunci nu vad cum va poate plati zilele de preaviz care nu sunt efectuate ... in acest caz, c.i.m. va inceta la data renuntarii la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.).
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asa m-am gandit si eu, dar din ROI eu inteleg ca se platesc...(vezi postul original). Da, este vorba de articolul referitor la demisie, nu la concediere. Si mie mi se pare ciudat...

Ca sa concluzionez: ma pot astepta oricand in aceste 20 de zile sa mi se spuna ca contractul a incetat din decizia angajatorului, fara ca ei sa fie obligati sa ma anunte in prealabil in vreun fel. Este adevarat? Au acest drept? Multumesc.

Asa se subintelege .. in tacerea legii acel text de lege se poate aplica si preavizului pentru demisie ..

Parerea mea este ca renuntarea la termenul de preaviz trebuie sa se faca la data luarii de catre angajator la cunostinta de demisia salariatului.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca prin demisie pacanele pacanele Buna ziua, Am o intrebare legata de demisie fara preaviz: as vrea incetarea contractului cu actualul angajator prin demisie cu preaviz 20 de zile. Angajator ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)