avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Imputernicire agent de asigurare/broker
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Imputernicire agent de asigurare/broker

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: societatea noastra pentru incheierea politelor de asigurare auto a imputernicit brokerul X de asigurare. Politele s-au incheiat anul trecut. Acum brokerul doreste sa nu mai lucram prin firma lui (nu ne-a comunicat motivele), astfel sa imputernicim agentul de asigurare Y, persoana fizica, care reprezinta interesele asiguratorului Z, la care avem si momentan politele incheiate.
Dorim sa inceheim politile si in continuare la asiguratorul Z.
Dupa parerea mea pentru a incheia politele la asigurator fara broker este nevoie doar retragerea imputernicirii brokerului X si atat.
In cazul in care Y persoana fizica este agentul asiguratorului Z nu mai este necesar imputernicirea acestuia.
Va rog sa imi spuneti parerea Dvs.
Multumesc,
H.
Cel mai recent răspuns: UnInger , utilizator 14:53, 5 Iunie 2012
Trimiteti o notificare brokerului ca nu mai doriti sa va reprezinte in relatia cu asiguratorul si puteti sa va incheiati politele direct la asigurator fara intermediari. Avantajele cand lucrati printr-un broker sunt multe, pentru ca este obligat sa va dea o oferta comparativa de la 3 asiguratori minim, altfel negociaza o cotatie,riscuri acoperite,etc, dar si dvs cand aveti de incheiat o polita de orice gen, puteti trimite datele la mai multi asiguratori si sa negociati un pic cu ei, atentie la conditiile de asigurare, la fransize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema julien_slbz julien_slbz O firma ( X ) organizeaza licitatie publica ( in bz OUG 34 ) pt achizitie vehicul in sistem leasing.... Castiga un participant ( Y ) care in oferta finaciara ... (vezi toată discuția)
Intermediari in asigurari cosmaliviu1001 cosmaliviu1001 Poţi fi agent de asigurări persoană fizică la o firmă de asigurări şi în acelaşi timp conducătorul unei firme cu activitate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Asigurarari locuinte lacrimioara43 lacrimioara43 va rog sa,mi spuneti dac este deja obligatorie asigurarea locuintei.in cazul meu apartament bloc si ce tip de asigurare este mai buna,mai sigura? ... (vezi toată discuția)