avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documente necesare in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documente necesare in instanta

buna ziua
ce documente ar fi necesare pentru a putea da in judecata un locatar pentru recuperarea datoriilor acumulate la intretinere?

cu stima
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 10:33, 12 Noiembrie 2012
Daca tot m-ati ajutat cu un raspuns despre chemarea in judecata pe cale de ordonanta presidentiala a unuia dintre proprietari care are restante mari fata de asociatie si pentru care va multumesc, inca odata, imi puteti raspunde si la intrebarea:
- cum si catre cine se face cererea de preschimbare termen pentru dosarul aceluiasi proprietar care are termen de judecare 15 mai 2013, iar pana atunci el va strange o datorie care deja ne incurca la plata facturilor catre furnizori.
- ce trebuie sa contina acesata cerere?
Ordonanta presidentiala ar fi fost o solutie, insa cred ca as putea sa incerc intai cu preschimbarea de termen. N-am pregatire din domeniul juridic deloc, si n-am avut treaba cu avocati, judecatori, judecata si ... etc, insa acum ..... este obligatorie aceasta activitate si aceste cai de atac (daca ma exprim bine) le-am "auzi .... dupa ureche".
Va multumesc anticipat.
Formulati cerea de preschimbare a termenului catre presedintele judecatoriei la care ati inregistrat si cererea de chemare in judecata.
In cerere aratati motivele asa cum ati scris si-aici pe forum.
Va mutumesc inca odata pentru ajutor. Am ajuns si la termenul preschimbat pentru darea in judecata a unor proprietari rau platnici din asociatia noastra. Va rog sa ma mai ajutati in urmatoarele probleme:
1. pentru unul dintre acesti proprietari, termenul este 14.11.2012, dar el in data de 02.11.2012 a platit toata intretinerea restanta din perioada mai 2011 - aprilie 2012 (pentru ca in luna mai am depus dosarul la judecatorie, iar el a platit intretinerile din mai, iunie, iulie, august, septembrie la timp). Penalizarile calculate pe fiecare lista de plata au ajuns mai mari decat suma restanta, deci conform legii sunt egale cu restanta la intretinere pe care el a vut-o in luna mai. INTREBARE: cu ce inscrisuri se prezinta asociatia la termenul de judecata stabilit = 14.11.2012?
2. celalalt restantieri nu a facut nici o plata si are termen preschimbat in 09.11.2012. INTREBARE: la acest termen se pot atasa la dosar listele de plata, calculul penalizarilor din perioada mai - septembrie 2012 (perioada scursa de la depunerea dosarului pana in prezent)? Sub ce forma, cu adresa de inaintare, cu cerere catre judecator?????? Scuze pentru nestiinta, dar ma zbat singura intr-o problema pe care n-o cunosc. Va multumesc anticipat.
1. Inteleg ca acest proprietar a platit doar restanta dar nu si penalizarile. Va prezentati in instanta si solicitati ca paratul sa fie obligat si la plata penalizarilor aratand ca a platit restantele in suma de xxx lei... Nu este necesar sa prezentati inscrisuri, ci doar sa suntineti obligarea proprietarului si la plata penalizarilor.
2. Asa cum ati formulat cerea de chemare in judecata, formulati scurt o cerere de completare in care soliciati instantei sa oblige restantierul si la plata sumelor acumulate in perioada...
Anexati la aceasta cerere listele de plata din aceste luni.
Este posibil ca instanta sa le accepte sau nu.
Incercati ca nu aveti nimic de pierdut.
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa contina dosarul introdus in instanta pentru recuperarea restantelor de catre asociatia de proprietari? ralus12 ralus12 buna ziua, as dori sa stiu care sunt actele necesare darii in judecata a unui proprietar care are restante (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca ramasa definitiva adriandan20 adriandan20 dupa o hot.jud.ramasa definitiva in care se stabileste obligarea achitarii penalitatilor accumulate prin neachitarea cotelor de intretinere pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Reclamant pt fond ordonanta presedintiala akmerkez akmerkez Buna ziua!Am restanta la intretinere si am primit o citatie in care asociatia de propr.este reclamant pentru Fond-ordonanta presedintiala.Ce inseamna asta?Ce ... (vezi toată discuția)