avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila bunuri cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila bunuri cu titlu gratuit

Cum este corect sa inregistrez in contabilitate o factura de la un furnizor care contine evidentiate bunuri cu valoare zero?
Mentionez ca bunurile sunt acordate gratuit in scopul stimularii vanzarilor.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:35, 31 Mai 2012
Conform pct.8.1.1.d)din OMFP 3055/2009,bunurile obtinute cu titlu gratuit se evalueaza la valoarea justa.Aceasta se determina, in general,dupa datele de evidenta de pe piata,sau daca nu exista date pe piata,valoarea justa se poate determina de catre profesionisti in evaluare.Din punct de vedere al inregistrarilor,acestea pot fi:
-371/4426 = 4o1 si 301/371/303 etc.=7582.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare aviz marfa cu valoare zero cristina29 cristina29 Buna ziua! Firma noastra a primit de la un furnizor un aviz in care sunt specificate produsele, cantitatile, preturile unitare si valorile corespunzatoare, ... (vezi toată discuția)
Inventar donatii roxana1983 roxana1983 Maxime salutari! Sunt un ONG :D . Ma intereseaza sa aflu cum trec in inventar donatiile(mobilier,electronice si electrocasnice).Trebuie sa li te atribuie o ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix din ue cu valoare 0 anamd25 anamd25 Am primit din UE o factura care contine mijloace fixe, dar valoarea acestora este 0 si mai exista si precizarea cum ca sunt complet amortizate. V-as ruga ... (vezi toată discuția)