avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere antecontract

Buna ziua,

Va cer parerea in urmatoarea problema: la inceputul anului am semnat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un imobil nou, in calitate de promitent cumparator. Din diverse motive, as dori sa anulez acest antecontract. Din pacate, nici una din clauze nu prevede dreptul cumparatorului de a rezilia contractul. Mai mult, in cazul in care cumparatorul nu isi respecta obligatiile, vanzatorul are dreptul sa aleaga intre a cere executarea obligatiilor, rezilierea contractului si retinerea a 30% sau pronuntarea in instanta a unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract.
Evident, sunt de acord cu platirea despagubirilor, intrebarea este ce pot face in conditiile in care vanzatorul nu refuza sa accepte cererea mea de reziliere?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:04, 19 Decembrie 2008
Dreptul de a opta pentru desfiinţarea contractului aparţine promitentului vînzător, după cum rezultă din cele relatate. Nu puteţi să-l obligaţi să procedeze altfel decît doreşte. Are două opţiuni: executarea contractului sau desfiinţarea lui cu reţinerea a 30/% din preţ. Nici instanţa nu îl poate obliga să opteze altfel decît îi dictează interesul. Contractul este legea părţilor.

Prin urmare, nu puteţi face nimic, mai ales dacă aţi plătit tot preţul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Efecte antecontract vanzare-cumparare pentru promitentul cumparator richardf richardf Am incheiat in luna mai un antecontract de v-c pentru un teren, in calitate de promitent cumparator, pentru care am platit evident un avans. Ulterior, am decis ... (vezi toată discuția)
Revocare antecontract de vanzare cumparare teren agricol la initiativa vanzatorului PRONET PRONET Buna ziua, Am auzit multe variante pe aceasta tema atat din discutiile avute cu unii notari cat si din discutiile avute cu avocati. Nu-mi este clar pana la ... (vezi toată discuția)