avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratie

pot actiona in instanta pe cineva care a facut fals in declaratii?
Cel mai recent răspuns: bogdan_ct , utilizator 16:27, 12 Iunie 2012
da a primit toata suma plus cheltuieli de executara!executorul mi-a spus ca sunt obligat sa platesc toata suma odata ce el nu recunoaste ca a primit acea suma p care o dadusem din acel imprumut!
acea chitana de la banca o depusesem si la dosar-ul de executare,dar creditorul a dat o declaratia ca a fost un imprumut mai vechii,dar eu nu am luat de la el un alt imprumut!
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
bogdan_ct, utilizator
După cum aţi fost deja sfăuit, mergeţi şi depuneţi plângere penală împotriva persoanei respective, şi declaraţi că vă constituiţi parte civila.
Am citit şi primul dvs. topic deschis, aţi fost de bună credinţă şi aţi fost păcălit.
Susţineţi-vă apărarea pe faptul că suma plătită prin bancă era pentru împrumutul făcut la data de.... pentru scopul respectiv, şi nu o datorie mai veche , care nu a existat în realitate. Daca vărul dvs. aduce martori mincinoşi, acuzaţi-i de mărturie mincinoasă.
Problema este că nu ştiu ce şanse aveţi în penal, însă există avantajul că nu plătiţi taxe de timbru.
Daca acţionaţi în civil trebuie să plătiţi , şi nici acolo nu ştiu ce mai puteţi rezolva .
eu pot dovedi ca nu aveam nevoie de bani lui,am dovezi in acte si in ziua cand sustine ca am primit acea suma era ziua mea de salariu,as putea cere daune de la el?
Puteţi cere orice , important este să şi obţineţi . Dacă vărul dvs. umblă cu ideea de martori mincinoşi şi este fixat pe minciună în continuare, trebuie să aveţi şi ceva noroc, din păcate, uneori şi justiţia este neputincioasă. Mai ales că totul depinde de probatoriu. Dvs. aduceţi dovada viramentului bancar, el vine cu marotori mincinoşi care declară că acea plată era o datorie mai veche. De aceea spun, este greu să vă facţei dreptate . Aceşti martori mincinoşi sunt un real pericol pentru obţinerea dreptăţii oamenilor , iar în multe cazuri nu se poate dovedi mărturia mincinoasă .NU vreua să vă descurajet, ci dimpotrivă, vă sfătuiesc să nu lăsaţi aşa lucrurile , măcar să încercaţi .
multumesc mult pt sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorul mincinos bunicumiki bunicumiki Bună ziua ,am nevoie de un raspuns . Deci , într-un dosar civil privind un împrumut de 25000 euro (inexistent în realitate-neexistând martori s-au vreun ... (vezi toată discuția)
Retragere marturie mincinoasa prin semnatura martorului marturie marturie Intampin o situatie probabil des intalnita in justitie: declaratie de martor mincinoasa. Paratii au adus 2 martori care declara ca in urma cu 38 de ani, au ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa - plangere? dserban dserban Daca o persoana citata ca martor depune marturie mincinoasa in cadrul dosarului aflat in instrumentare la procurorul de caz, se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)