Buna,
Azi mi s-a spus ca intru in preaviz de 15 zile,daca eu nu am primit nici o notificare pot lua in calcul aceste 15 zile de preaviz?
Cum pot proceda sa-mi plateasca sambetele lucrate timp de 8 luni,pentru ca mi-a spus ca nu mi se platesc sambetele deoarece este trecut pe orarul de functionare si nu are de ce sa-mi plateasca sambetele?In CIM nu este specificat de faptul ca lucram si sambata sau ca primim 2 zile libere consecutiv.Daca eu am facut sesizare la ITM si au fost in control si am declarat exact cum am lucrat in fiecare sambata fara a primi ceva sporuri sau 2 zile libere consecutiv cum ii pot face sa-mi plateasca sambetele?Ei au spus ca daca mai vine cineva in control sa declaram ca tot a doua sambata lucram,ca noi am uitat ca asa a fost intelegerea facuta sa iasa ei cu fata curata.
Care este termenul in care pot primi raspuns de la ITM pentru sesizarea facuta?
Pot face o sesizare ca o persoana care este angajata din data de 11.05.2012 emite facturi(la emitent sunt trecuta eu cu toate datele mele inclusiv CNP si C.I.) si chitante in locul meu.Are voie un functionar economic sa puna semnatura ei in locul meu pe facturi,eu avand functia de economist? si sa scrie chitante sa se semneze tot ea?
Nu prea am inteles ce ati patit, dar sa incercam sa lamurim situatia pas cu pas...
1. Notificare privind efectuarea a preavizului isi produce efectul incepand cu data comunicarii a prezentei notificari, sub semnatura si nici intrun caz "verbal".
2. Prin CIM cate ore saptamana aveti specificate? si cate ore aveti efectuate saptamanal prin pontaj? ( Ex. daca prin CIM este stabilit programul de 8ore/zi respectiv 40 ore/ saptamana - toate orele efectuate in plus, sunt ore suplimentare care sa platesc cu un spor de 100%. Mai precis ar trebui sa fie stipulat in CCM al societatii.
3. DVS ati sesizat ITM - ITM-ul a efectuat un control... nu cred ca ar trebui sa va trimita vreun raspuns oficial...
4. Referitor la facturi... da, puteti sesiza... si in primul rand angajatorul... e un fals in acte fiscale...
Este turc angajatorul si acum si-a angajat nevasta pe post de economist de la el putere nu de la cel care este patronul firmei.
D-l sef l-a pus pe colegul meu sa dea o declaratie si sa spuna ca eu am gresit si nu am facturat intentionat 2 produse,el nu a vrut sa scrie asa ceva si a scris exact cum s-a intamplat.El pe baza acestei greseli a spus ca nu se mai poate lucra cu mine si tot felul de minciuni si mi-a spus ca incepand din 29.05.2012 intru in preaviz de 15 zile.
In CIM este stabilit un program de 8ore/zi respectiv 40ore/saptamana.
Despre orele suplimentare si sambetele lucrate in Regulamentul Intern sau CCM din cadrul firmei am vazut ca era trecut ca pentru orele suplimentare si sambete se vor da zile libere sau se vor plati in termen de 30 sau 60 zile si nu au facut nimic.
Eu ce pot face mai departe pentru a ii face sa plateasca aceste ore si zilele de sambata?
Termenul de raspuns al ITM-ului cine il primeste eu sau firma la care am lucrat ,pentru ca eu de maine sunt in concediu si pe urma plec de la ei imi caut in alta parte in acest concediu.
Pot primi si eu un raspuns din partea ITM-ului sau numai firma?
Legislatie
criss_cluj15
Buna,
Am si eu cateva intrebari cu privire la contractele de munca :
1.Se poate schimba salarul de baza dupa cum are chef seful? adica sa-l micsoreze chiar ... (vezi toată discuția)
Contract de munca
Fani34
Am semnat un contract de munca cu urmatoarele conditii:
- norma intreaga: 8ore/zi, 40ore/saptamana
- concediu: 21 zile
- salariu de baza brut:840 lei
- ... (vezi toată discuția)