avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
@Ceci

Da, dar fii pregatita, fiindca dupa ce iti iei decizia, ghici unde vei fi trimisa ca sa ceri relatii privind inscrierea in tablou si prezentarea/neprezentarea cartii de munca incheiate? :) ....resurse umane :) Citeste cu atentie legea si statutul profesiei si inarmeaza-te cu toate argumentele legale pe care le poti invoca in sustinerea cauzei tale. Tips :daca te poate ajuta un avocat mai vechi prin barou, ia-l si pe el cu tine. Abia astept sa ne povestesti ce ai rezolvat.

Totusi, nu inteleg de ce te mai inscrii in tablou, daca ai de gand sa te si suspenzi imediat? Mai ales ca si platesti taxa de 2400? La ce ti-ar folosi? De ce nu te inscrii ulterior, cand vei dori sa profesezi??? Decizia de validare a examenului este valabila 2 ani .
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
dana2space, utilizator

Pe mine nu atitudinea de ...sef de plantatie ma deranjeaza, ci atitudinea unora de ...lucratori pe plantatia cuiva.

Lege 51/1995.

Art. 24. -
(2) În cazurile în care există incompatibilitate, decizia de primire în profesie va produce efectele numai de la data încetării stării de incompatibilitate, care trebuie rezolvată în termen de două luni de la emiterea deciziei.

Face textul acesta o diferenta intre EMITEREA unui act si EFECTELE pe care le produce actul emis?
Perfect, insemna ca trebuie sa invatam sa ne exercitam ...profesia (de avocat, nu de lucrator la spatii verzi) inca de pe holurile ...plantatiei.

Vi se pare ca sunteti prea ...mici ca sa va ierte cineva ...tupeul de-ai invata pe altii sa citeasca un text?
Chiar daca n-au sa va ierte, cu siguranta n-au sa va ..uite.
Cecivlad a scris:

Multumesc,:love2: maine cand ma duc sa iau decizia o sa intreb acest lucru pt ca mi se pare absurd sa renunt la locul de munca doar pt a prezenta cartea de munca incheiata.

ceci sa ne informezi, pt ca si pe mine ma intereseaza acest lucru, sunt exact in aceeasi situatie ca si tine...
Cu siguranta, putintica rabdare si revin cu informatii.:magic:
in primul rand salutari tuturor,sunt nou pe acest forum.sunt absolvent de drept in Iasi,nascut in Suceava momentan stabilit in Tg Mures.din posturile citite pana acum mi-a atras atentia o problema care ma intereseaza in mod expres:anul acesta doresc sa dau examen in barou,probabil in Bucuresti.,si am o nelamurire asupra unei probleme discutata pe acest forum,insa o sa intreb la obiect:daca dau in 2009 in barou,si intru,eu am contract de munca,am un job care nu are nici o legatura cu domeniul juridic,am timp doi ani pana sa ma inscriu in barou(indrumator platit taxa etc),TIMP IN CARE EU POT IN CONTINUARE SA LUCREZ LA JOB-UL RESPECTIV IN PARALEL CU CAUTAREA UNUI INDRUMATOR STRANS BANI DE TAXA,SAU IN 2 LUNI SUNT OBLIGAT SA RENUNT LA JOBUL ACTUAL SI PANA IMI GASESC INDRUMATOR RAMAN IN AER? eu as vrea sa dau in barou si dupa ce intru sa mai raman la jobul actual si in paralel sa merg la interviuri iar in momentul cand imi gasesc un indrumator/firma de avocatura in bucuresti abia atunci sa renunt la cel actual,iar daca AM un ragaz de doi ani pentru asta ar fi super. MULTUMESC ANTICIPAT si succes tuturor.
PS:imi cer scuze daca sunt off-topic,insa faptul ca aici am mai gasit subiectul in discutie am considerat cel mai eficient sa intreb aici.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2009
andrei 535, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)