avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
rmindru a scris:
1. ca si stagiar, trebuie (sau am dreptul) sa imi fac stampila?

Cred ca ai vazut deja ca in statut scrie la art. 213 ca "Formele de exercitare a profesiei de avocat au dreptul să utilizeze ştampilă" iar "Avocaţii pot utiliza parafă profesională [...] potrivit anexei nr. XXIII la prezentul statut". In anexa respectiva ai si o indicatie respectiva cum ca "Pentru clientela personală şi activitatea desfăşurată în cadrul asistenţei judiciare a baroului, avocatul colaborator va utiliza ştampila personală, aprobată de forma de exercitare a profesiei, pe care se inscripţionează denumirea formei de exercitare a profesiei şi menţiunea «avocat colaborator»".

sa am chitantier si alte tipizate?

chitantier (desi nu mai e tocmai un tipizat) trebuie sa ai numai daca primesti bani cash.

2. am dreptul la clientela proprie? am auzit ca in BB se poate ca si stagiar.

Se poate peste tot, ca asa spune statutul, dar numai daca iti da voie contractul cu "maestru" tau (sper sa merite sa ii spui asa): "Art. 205^1 - (1) Avocatul colaborator nu are dreptul de a avea clientelă personală în afara formei de exercitare a profesiei la care colaborează.[...]"

Dar in cazul asta, daca eu am contractul de colaborare cu maestrul fara drept la clientela proprie, presupun ca trebuie sa intocmim un act adit. sau sa cer acordul expres al lui.

Da.

3. dupa inreg la adm financiara, emit factura pentru suma din contract in fiecare luna?

Emiti factura pe suma pe care o primesti, indiferent ce scrie in contract.
ms :) m-am lamurit...da, sper sa merite sa ii spun:)
Buna ziua!
Am o mica nelamurire in legatura cu inscreirea la INPPA, pentru anul 2009-2010, in afara de completarea cererii, mai trebuie sa anexam si alte documente?
Multumesc anticipat!
avoandreea a scris:

Buna ziua!
Am o mica nelamurire in legatura cu inscreirea la INPPA, pentru anul 2009-2010, in afara de completarea cererii, mai trebuie sa anexam si alte documente?
Multumesc anticipat!

legat tot de INPPA, daca termenul de inscriere e pana in 10 aprilie, iar mie imi ies deciziile dupa, e vreo problema? stie cineva? pot sau nu pot sa ma inscriu?

editare ulterioara:

de fapt, se pare ca nu prea...din cate observ eu din continutul formularului...
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
Remus Mindru, Avocat
Buna! spune mi si mie te rog care e procedura exacta dupa ce platesti taxa de inscriere in barou. Mi a iesit decizia si sapt viitoare ma intorc in Bucuresti si merg sa mi platesc taxa de inscriere.Am depus contractele de colaborare si treb.sa mi achit taxele de inscriere. Apoi cat dureaza pana pot incepe? [eu am ales av stagiar colaborator cu drept de clientela personala].Multumesc mult! Maria

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)