rmindru a scris:
1. ca si stagiar, trebuie (sau am dreptul) sa imi fac stampila?
Cred ca ai vazut deja ca in statut scrie la art. 213 ca "Formele de exercitare a profesiei de avocat au dreptul să utilizeze ştampilă" iar "Avocaţii pot utiliza parafă profesională [...] potrivit anexei nr. XXIII la prezentul statut". In anexa respectiva ai si o indicatie respectiva cum ca "Pentru clientela personală şi activitatea desfăşurată în cadrul asistenţei judiciare a baroului, avocatul colaborator va utiliza ştampila personală, aprobată de forma de exercitare a profesiei, pe care se inscripţionează denumirea formei de exercitare a profesiei şi menţiunea «avocat colaborator»".
sa am chitantier si alte tipizate?
chitantier (desi nu mai e tocmai un tipizat) trebuie sa ai numai daca primesti bani cash.
2. am dreptul la clientela proprie? am auzit ca in BB se poate ca si stagiar.
Se poate peste tot, ca asa spune statutul, dar numai daca iti da voie contractul cu "maestru" tau (sper sa merite sa ii spui asa): "Art. 205^1 - (1) Avocatul colaborator nu are dreptul de a avea clientelă personală în afara formei de exercitare a profesiei la care colaborează.[...]"
Dar in cazul asta, daca eu am contractul de colaborare cu maestrul fara drept la clientela proprie, presupun ca trebuie sa intocmim un act adit. sau sa cer acordul expres al lui.
Da.
3. dupa inreg la adm financiara, emit factura pentru suma din contract in fiecare luna?
Emiti factura pe suma pe care o
primesti, indiferent ce scrie in contract.