DeaC a scris:
Taxa de 24 de milioane nu trebuie platita la depunerea cererii de inscriere in barou, nu-i asa?
Stiu ca deciziile nu se emit mai devreme de o luna. Pot plati spre sfarsitul acestei perioade?
In mod normal, avand in vedere ca ceri inscrierea in tabloul avocatilor, in momentul depunerii cererii trebuie sa fi platit taxa pentru acest "serviciu". Insa am inteles ca practica ne-omoara, ca de obicei, si baroul Bucuresti cel putin primeste plata si mai tarziu. Cred ca ar fi mai bine sa vorbesti la barou la resurse umane.
Care este data avizarii contractului de catre barou, la care intra in vigoare contractul de colaborare? Este apropiata datei depunerii cererii de inscriere in barou sau sa gaseste undeva spre sfarsitul termenului de 1 luna - 1 luna si jumatate cand sunt emise deciziile?
Este data mentionata de tine in cerere ("va rog sa imi aprobati inscrierea in Baroul Bucuresti incepand cu data de ...", vezi aici:
[ link extern ]
Iar deciziile ce data poarta comparativ cu data depunerii cererii de inscriere in barou?
Decizia poarta data la care este luata, deci la un timp dupa depunerea cererii. Cand ti se elibereaza, secretara o sa scrie "eliberata la data de ...", pentru ca de atunci curge termenul de inscriere la administratia financiara.
Eu as dori sa merg la barou si sa depun cererea de inscriere, spre exemplu, marti 28.04.2009 si sa cer inscrierea in barou cu data de 15 mai 2009, contractul purtand data de luni, 27.04.2009.
Mi-au spus de la barou ca nu prea se poate asa ceva. De ce? Care ar fi impedimentul?
Data la care incepe sa produca efecte contractul de colaborare trebuie sa fie aceeasi cu data de la care soliciti inscrierea in barou. Motivul e simplu: nu poti executa contractul fara sa fii inscrisa in tablou si nu poti fi inscrisa in tablou fara contract in vigoare.
Daca contractul tau e incheiat pe 27.04 dar mentioneaza ca incepe sa produca efecte de pe 15.05, n-ar trebui sa ai nicio problema.