avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
2007_rozi a scris:

De astazi sunt avocat definit......:yeah:.....am scapat si de stres ....sa vina clientii.
Sunt inscrisa cu acte in regula in Barou.
Si sa fie un inceput pe masura, azi am fost contactata si de primul client. Deci am inceput cu dreptul....
:love2:

:thumbup:
Felicitari si mult succes in noua activitate pe care ti-ai ales-o.
elis a scris:

2007_rozi a scris:

De astazi sunt avocat definit......:yeah:.....am scapat si de stres ....sa vina clientii.
Sunt inscrisa cu acte in regula in Barou.
Si sa fie un inceput pe masura, azi am fost contactata si de primul client. Deci am inceput cu dreptul....
:love2:

:thumbup:
Felicitari si mult succes in noua activitate pe care ti-ai ales-o.

Merci Elis. Numai bine si tie....:love2:
inca o serie de intrebari.
care este procedura, cu privire la inscriere?
adica, semnam contarctul de colaborare, dupa care il inregistram la resurse umane, dupa care depunem cererea tip de inscriere, dupa care achitam taxa?!
in cat timp trebuie sa achitam taxa, deoarece pe cererea tip scrie ca DECIZIA de inscriere in barou nu este valida in cazul neachitarii taxei de inscriere?
si, voi ce ati scris la art 3, punctul 4 din contractul de colaboarare la cuantum minim?
multumesc anticipat!
precizez ca am pus aceste intrebari si la baroul Buc, dar raspunsurile au fost extrem de evazive si neprietenoase!
a calculat cineva pana cand trebuie sa renuntam la incompatibilitati? :D
codreanu a scris:
adica, semnam contarctul de colaborare, dupa care il inregistram la resurse umane, dupa care depunem cererea tip de inscriere, dupa care achitam taxa?!

Nu. Semnezi contractul dupa care depui tot dosarul o data la barou, adica contract in 4 ex., copia deciziei de validare, copie CI si copie OP de plata a taxei de inscriere in tablou.

in cat timp trebuie sa achitam taxa, deoarece pe cererea tip scrie ca DECIZIA de inscriere in barou nu este valida in cazul neachitarii taxei de inscriere?

Cat de repede vrei sa profesezi, dar nu mai tarziu de 2 ani caci atat e valabil examenul.

si, voi ce ati scris la art 3, punctul 4 din contractul de colaboarare la cuantum minim?

Nu prea inteleg intrebarea... Nu ai negociat un onorariu?
In tot cazul, coordonatorul este obligat sa iti retrocedeze macar venitul minim, care pentru posturi ce necesita studii superioare e (parca, nu mai stiu sigur) 1200 brut pe luna.

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)