avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
Acuma este la fel ca inainte: fiecare face cum il taie capul in privinta CASS.

Uite tabelul afisat, din care rezulta ca pt stagiari fara alte venituri decat cel minim obligatoriu, taxa este de 80ron. Daca veniturile cresc.... 10%.

Asta nu e taxa, e o contributie.

La definitivi anul trecut era de 150 ron pentru incasari de la 0 la 1500ron; 10% din incasari pentru sumele cuprinse intre 1501ron si 8000ron, si din nou taxa fixa de 800ron pentru veniturile mai mari de 8000 ron.
La stagiari era jumatate.

Nu era jumate, era minim 80 la stagiari si minim 150 la definitivi. Din 2009 minimul a crecut pentru definitivi la 180, iar maximul e in ambele cazuri 1000, in loc de 850 (nu 800) cum era pana in decembrie.
Dar daca ma suspend si vreau sa ma reactivez .... stie cineva cat am de plata? Ca idee sa stiu ce ma asteapta.
Nu te costa nimic iar pe perioada suspendarii nu datorezi contributiile CAA & barou.
alexchiciu a scris:

acel 5,5% este CASS-ul care era inainte vreme eternul fascinantul si celebrul 6,5%.
adica contributia la asigurarile sociale de sanatate.
erau discutii foarte mari chiar si pe-aici daca acest CASS este platit si de catre avocati sau acel CAA de 10% acopera si CASS. unii il plateau si il sustineau, altii nu.
nu stiu cum o mai fi acum

Buna Alex,
Ma bucur foarte mult ca mai dai un semn! Imi pare nespus de rau de ghinionul pe care l-ai avut ... cateva sutimi... a fost strigator la cer !!! Nu pot sa inteleg ce s-a intamplat, dar iti doresc tot binele din lume si mult succes in continuare, indiferent ce anume vei intreprinde ! Daca te pot ajuta cu ceva, nu ezita sa apelezi.

In legatura cu cei 5.5% ziceam ca habar n-am ce reprezinta de vreme ce acei 10% insemnau TOT contributia la asigurarile sociale. Dar, in sfarsit, muuuulti colegi din bransa au omis;) sa o achite... Unii primesc telefoane de reimprospatare a memoriei dar, in principiu, se achita mai mult de catre cei care isi deschid cabinete individuale si atunci sunt "fortati" de Barou sa indeplineasca toate formalitatile, inclusiv sa depuna acea "cerere celebra" prin care sunt de acord cu suspendarea (fara a fi anuntati!) in caz de neplata a contributiei.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
dana2space, utilizator
Nope... eu era sa fiu suspendat ptr. neplata asigurarii de raspundere profesionala la timp (vreo 30 lei:">) si cica ar fi costat 3000 lei reinscrierea pe tablou... de asemenea am vazut pe undeva ca se plateste si pe perioada suspendarii 1% (nu retin unde am vazut... o fi fost vreun proiect)...

"sa depuna acea "cerere bomba" prin care sunt de acord cu suspendarea (fara a fi anuntati!) in caz de neplata a contributiei."
Inca nu am semnat acea cerere... is curios ce o sa-mi faca :)
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2009
Attila-Arpad Dombi, Avocat

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)